Door de druk op de rode knop van de afstandsbediening door burgemeester Jos Wienen en pastoor Michel Hagen van de parochie H. Augustinus rolden vrijdagavond 27 november de twee projectieschermen uit en werd het eerste filmpje vertoond onder een klaterend applaus van alle aanwezigen in de parochiekernkerk van de H. Joannes de Doper in Katwijk.

Hiermee werd het beamerproject na ongeveer drie jaar succesvol afgesloten. Wat is er dan leuker dan op zo’n avond ook direct de vele mogelijkheden van projecties vooral te laten zien, maar ook te laten horen. Dit alles werd feestelijk afgesloten met het ‘nat maken van de beamers’ door het heffen van het glas.

Aan de wieg van het beamerproject stond kinderkoor De Vrolijke Noot. Zij wonnen januari 2012 een Meerburgprijs. Dirigente Agnes Bol: “Met de prijs van 750 euro was er de eerste aanzet voor de realisering van dit project. Samen met parochianen Peter Mens en Astrid van der Valk hebben we ons bij diverse kerken met al bestaande beamers laten informeren, wetende dat elk kerkgebouw weer anders is. Je komt dan als beamercommissie te staan voor zaken als fondsenwerving, de inpasbaarheid in ons neogotische kerkgebouw en natuurlijk… het kostenplaatje. Toen dan ook het eerste filmpje de lucht in ging, ging er echt wel wat door me heen.”

Foto: Dirk van Egmond van Treffend Beeld