Zaterdag 18 november viert de parochiekern H. Joannes de Doper te Katwijk van de parochie van de H. Augustinus twee feesten op dezelfde dag. Die ochtend vindt namelijk om 11.00 uur de wijding plaats van de kandidaat-diaken Peter Winnubst in de kathedraal van Rotterdam. ’s Avonds om 19.00 uur zal bisschop Mgr. Van den Hende de twintig vormelingen uit de gehele parochie in de H. Willibrordkerk in Oegstgeest het sacrament van het H. Vormsel toedienen. Winnubst zal als nieuwe diaken referent zijn voor de parochiekernen van Katwijk en Oegstgeest. Hij gaat na zijn wijding voor het eerst voor in de H. Joannes de Doperkerk in Katwijk op 26 november en in Oegstgeest op 3 december.

Winnubst is per 1 september 2017 door de bisschop van het bisdom Rotterdam, Mgr. Van den Hende benoemd als lid van het pastoraal team van de parochie. Hij werd geboren in Johannesburg en woonde in Zuid Afrika en Namibië. Het werk van zijn vader leidde het gezin in 1980 weer terug naar Nederland, bij zijn familie in Den Haag. Tijdens zijn jeugd in Namibië en later bij de Fraters van Tilburg, leerde hij een mens te willen zijn onder de mensen. Winnubst: ,,Ik wil er vanuit ons geloof graag voor de ander zijn, te midden in de gebrokenheid van deze wereld.” Hij is getrouwd met Mieke en samen hebben zij drie kinderen. Het gezin woont in Den Haag. In zijn beroepsleven was Winnubst sportleraar op internationale scholen en had hij ook een tennisschool.

Roeping en studie
Zeven jaar geleden gaf Winnubst gehoor aan zijn roeping om diaken te worden. Vanuit het opleidingscentrum voor priesters en diakens, Vronesteyn, is hij door het bisdom Rotterdam begeleid op zijn pad. Hij vervolgde zijn theologische opleiding met zes jaar studie en vorming aan de priester- en diakenopleiding op Bovendonk, in Hoeven Brabant. Deze is bij velen bekend omdat het onder de rook ligt van Oudenbosch, met zijn basiliek, een replica van de St. Pieter in Rome. Na het schrijven en verdedigen van zijn scriptie sloot hij dit jaar zijn pastoraal-theologische studies en zijn pastorale stage af.

Bij deze wijding zal kinderkoor De Vrolijke Noot van de parochiekern Katwijk enige liederen zingen. Winnubst: ,,Ik hoorde ze bij mijn komst in Katwijk zingen bij een koorrepetitie en ik dacht direct… die wil ik erbij hebben zaterdag 18 november bij mijn wijding.”

 

Comments

comments

DELEN