Stichting PIEK en CB|Producties komen in maart voor het vierde jaar op rij met een eigen versie van het lijdensverhaal in Tripodia (Hoornesplein 155 Katwijk).

Door middel van Nederlandse popmuziek, bewerkt in eigen arrangementen en met een modern en spectaculair decor wordt het lijdensverhaal van Jezus verteld.

De ervaring is dat we ons soms maar moeilijk kunnen verplaatsen in de Bijbelverhalen van toen. Maar de onderwerpen die in de bijbel aan bod komen, zijn juist ook nu, anno 2016, zo actueel!
Kijk naar Mozes, die met het volk op de vlucht was naar een betere toekomst. Vandaag de dag zijn er zoveel mensen die net als hij op de vlucht zijn, zoekend naar vrijheid en veiligheid.
Maar kijk ook naar de hulp aan je buurman of buurvrouw. Iemand een helpende hand reiken komt in de Bijbel veel ter sprake. Dat is toch zeker in deze tijd ook net zo belangrijk? Kijk naar elkaar om en zorg voor elkaar.
Zo ook het Paasverhaal. Verraad, vriendschap, onzekerheid, vertrouwen en geloven speelden toen, maar ook nu. Pasen live wordt in een modern jasje gestoken om het voor de kijker herkenbaar te maken. “Tja, ik kan de verrader ook zijn”, “Ik kies soms ook voor de veilige weg” en “Ik maak ook keuzes onder invloed van anderen”

Bezoekers worden in vijf kwartier meegenomen in dit eeuwenoude maar toch actuele verhaal. Van begin tot eind zal men geboeid en aandachtig kijken. Reacties van eerdere jaren waren lovend, emotioneel en rakend.

Wilt u ook beleven wat het Paasverhaal inhoudt? Haal een (gratis) ticket voor één van de twee voorstellingen op 18 maart (19:15 uur en 21:15 uur) bij Chr. boekhandel Het Baken (Secr. Varkevisserstraat 37) of Gijs de Vreugd schoenmode (Hoornesplein 49). Kijk voor meer informatie op www.stichtingpiek.nl.