Paul Bremmer is damkampioen van de eerste klasse geworden. Terwijl in de hoofdklasse de spanning in de titelstrijd nog iedere week toeneemt, is de kampioen van de eerste klasse deze week bekend geworden. Het leek er lange tijd op dat deze titel naar Cornelis Vooijs zou gaan, maar door een misstap in zijn laatste competitiewedstrijd kreeg Paul Bremmer de kans om het kampioenschap in zijn voordeel te beslissen.

De jeugd had een opvallende sleutelrol in deze spannende ontknoping. De enige verliespartij van Paul Bremmer in deze competitie was tegen aanstormend talent Wessel Schuitemaker. Daarnaast maakte Paul geen fouten meer, maar ook zijn concurrent Cornelis Vooijs bleef vrijwel foutloos. Cornelis had alleen puntverlies geleden in een directe strijd met Paul. Het kampioenschap lag voor het oprapen voor Cornelis, maar in de beslissende wedstrijd ging hij nog de fout in tegen de talentvolle Chris Pronk.

Door het verrassende verlies van Cornelis, kreeg Paul Bremmer de kans om zijn achterstand om te buigen naar een voorsprong. Paul ging er tegen Chris Pronk dan ook goed voor zitten en zette zijn tegenstander direct onder druk. Chris had moeite met de degelijke, gesloten opbouw van zijn tegenstander en ging in een volle stand de fout in. Zo kwam Paul al snel op voorsprong en was het in het vervolg van de partij niet moeilijk meer om de winst en daarmee dus ook het kampioenschap naar zich toe te trekken.

Ondertussen is ook Teun de Kluyver goed op stoom gekomen. Dankzij remises tegen de concurrentie en een reeks overwinningen tegen de rest, kan de derde plek hem niet meer ontgaan.

In de hoofdklasse blijft het spannend. Jan Jungerius heeft de minste verliespunten, maar heeft ook nog heel wat zware wedstrijden voor de boeg. Arie Dubbelaar ligt wel op schema en had met een aantal goede uitslagen een sterke uitgangspositie om een gooi te doen naar het kampioenschap. Om deze positie te versterken, moest er gewonnen worden van John Bruin. Arie speelde een scherpe partij en leek het initiatief te hebben. John bood echter uitstekend tegenspel en door een aantal verraderlijke combinaties was het uiteindelijk juist John die de beste kansen had op de overwinning. Een ogenschijnlijk onschuldige ruil van Arie gaf John de mogelijkheid om met een eenvoudige, maar verrassende twee-om-vijf de partij in zijn voordeel te beslissen.

In de onderste regionen van deze competitie speelden Arjan Varkevisser en Andries van der Wal een wedstrijd die al snel beslist was. Arjan is niet bepaald in topvorm dit seizoen en ook tegen Andries ging het verkeerd. Arjan nam een ruiltje, maar bleef op slag staan. Dit gaf Andries de gelegenheid om een stelling te formeren, waarmee hij een eenvoudige twee-om-drie kon uithalen. Na deze schijfwinst maakte Andries de wedstrijd heel zakelijk af. Hierdoor verstevigt Arjan zijn plek op de ranglijst. Zo kan de poedelprijs hem niet meer ontgaan.

De rest van de club speelde een sneldamtoernooi dat tot niemands verbazing werd gewonnen door oud-lid en ‘zoon van…’ Michiel Kloosterziel. Daarnaast bracht ook oud-lid Arres van der Bent een bezoek aan onze club en ook hij heeft een aantal leuke partijen gespeeld tegen onder andere de kersverse kampioen Paul Bremmer. Ook interesse in de damsport? Kom dan langs in Wijkgebouw ’t Zandgat (E.A. Borgerstraat 58).De jeugd begint iedere dinsdagavond om 18.45 uur, de senioren spelen hun partijen vanaf 20.00 uur.

Comments

comments

DELEN