Donderdagmorgen hebben diverse stations van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gezocht naar een vermist persoon in zee voor de kust van Katwijk.

Rond half negen werd op verzoek van de politie de vrijwillige bemanning van KNRM station Katwijk gealarmeerd nadat de politie op het strand, ter hoogte van de oude kerk, kleding hadden aangetroffen. Direct werd door de bemanning zoekslagen gemaakt met de reddingboot ‘Edith Grondel’ op zee en vanaf het strand met het kust hulpverleningsvoertuig.

Verschillende KNRM-stations
Het Kustwachtcentrum alarmeerde niet veel later de KNRM-stations Noordwijk en Scheveningen alsmede de Katwijkse Reddingsbrigade. Vanuit de lucht werd eerst assistentie verleend door een politiehelikopter en later sloot de NHV SAR helikopter van de Kustwacht bij de zoekactie aan.
De reddingboten ‘Edith Grondel’ (Katwijk), ‘Paul Johannes’ (Noordwijk) en de ‘Kitty Roosmale Nepveu’ (Scheveningen) hebben samen met boten van de Reddingsbrigade zoekslagen gemaakt van Noord naar Zuid.

Uit het water gered
Niet veel later kreeg de Kustwacht een oproep via de marifoon van het zeiljacht ‘Liberte II’ dat zij een man uit het water hadden gered, nadat hij om hulp had geroepen. Direct werden de reddingboten door de Kustwacht naar het zeiljacht gestuurd dat vier kilometer voor de kust van Katwijk voer. Bemanningsleden van de reddingboot van Katwijk en Noordwijk zijn direct overgestapt op het zeiljacht en hebben de man die nog aanspreekbaar was ingepakt in een onderkoelingbrancard.

Zoekactie beëindigd
Vervolgens is de man met de reddingboot ‘Edith Grondel’ naar het strand gebracht en vervolgens met het kust hulpverleningsvoertuig naar de gereedstaande ambulance vervoerd. Nadat duidelijk was dat dit de man van de aangetroffen kleding was, werd de zoekactie door de Kustwacht beëindigd.

Foto: KNRM Katwijk

Comments

comments

DELEN