Op donderdag 29 september overhandigt Katwijk Smart Village de handtekeningen van de petitie Stop Katwijk op de schop aan de Katwijkse Gemeenteraad.

Om 19.00 uur zal het pakket vanuit de verschillende belangengroepen en betrokkenen worden aangeboden op de trap aan de voorkant van het gemeentehuis.

Duurzamere alternatieven voor handen
Het burgerinitiatief Katwijk Smart Village (KSV) is opgericht in juli 2015 vanuit een veelzijdige groep Katwijkers, Rijnsburgers en Valkenburgers. Deze groep werd alert toen bleek dat er een rap tempo zat in de besluitvorming over maatregelen die nodig zouden zijn in Katwijk om een bestaande buslijn (30 en 31) om te vormen naar een speciale R-Net buslijn. De groep wil voorkomen dat Katwijk onnodig op de schop gaat en probeert naar duurzame integrale oplossingen te zoeken, die ook rekening houden met andere weggebruikers en omwonenden om zo een prettig leefbare gemeente te behouden.

Petitie als signaal
Onder Katwijkers bleek weinig bekend over de op hande zijnde maatregelen met grote negatieve effecten voor de eigen gemeente. Dat is de reden dat KSV in eerste instantie inhoudelijke artikelen in de lokale bladen heeft gepubliceerd. Vervolgens is een petitie gestart. De verontwaardiging van de inwoners en vaste bezoekers van Katwijk is groot. Daarnaast heeft KSV op uitnodiging van de wethouder Klaas Jan van der Bent in december 2015 alternatieven ingediend. Het uitblijven van enige reactie hierop is een tweede aanleiding geweest voor deze petitie.

Vanuit KSV en alle ondertekenaars wordt namens alle Katwijkers een beroep gedaan op de Katwijkse Gemeenteraad en de wethouder om het belang van een leefbaar, veilig en duurzaam Katwijk na te streven in samenwerking met de burger.

Comments

comments

DELEN