Ardita en Nerona moeten het land uit. Ardita Ramadani woont al 16 jaar in Katwijk. Ze werd als 13-jarige uit een gewelddadige thuissituatie in Kosovo gehaald. Haar dochter is in 2011 geboren in Nederland.

“Helaas is besloten tot uitzetting van beiden. De laatste hoop is gericht op veel protest hiertegen. Help mee!” aldus bekenden van Nerona.

COS, ouders van de schoolgenoten van Nerona, vrienden, bekenden en collega’s van Ardita, Katwijkers hebben een petitie opgezet om de dames in Kawijk te houden. “Iemand die al 16 jaar deel uitmaakt van de Katwijkse gemeenschap, hier veel vrijwilligerswerk verricht en haar sociale leven heeft opgebouwd, kan je niet terugsturen naar Kosovo. Ook voor een kind dat alleen maar de Nederlandse samenleving kent, net als haar moeder Nederlands spreekt, is een vertrouwde en veilige leefomgeving toch wel het minste dat we als gemeente Katwijk kunnen bieden.”

De club vraagt aandacht aan de gemeente Katwijk om alle wegen te bewandelen en zich op zeer korte termijn tot het uiterste in te zetten om uitzetting van Nerona en Ardita te voorkomen. Ook wordt een dringend beroep gedaan op burgemeester Jos Wienen, om contact op te nemen met de verantwoordelijke minister.

De petitie is hier te vinden.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. waar kun je tekenen, is niet helemaal duidelijk op te maken voor een aantal mensen is mijn mening.

Comments are closed.