Wordt de Duinvallei ingevuld met een ringpark? Als het aan Jan de Lange ligt wel. Zijn plan kreeg behoorlijk wat bijval. Hij mocht zelfs komen praten over zijn idee op het gemeentehuis.

“Ik sta er wel een beetje van te kijken”, zei Jan de Lange zaterdagochtend in het radioprogramma RTV Magazine. “Maar het is natuurlijk hartstikke leuk. Ik had in november een klein stukje geschreven over de mogelijkheden voor een ringpark in Katwijk en daar kreeg ik heel veel positieve reacties op. Het idee heb ik samen met Bert van der Meij uitgewerkt in een mooie kleurtekening. We kregen een dubbele pagina in de Katwijksche Post en toen begon het.”

Op de koffie bij wethouder Knape
Eén van de eerste reactie was van wethouder Knape. Hij nodigde Jan uit om op het gemeentehuis verder te praten over het ringparkplan. “Ik dacht, misschien krijg ik wel op m’n kop”, lacht Jan. “Maar dat was absoluut niet zo. Hij was heel enthousiast en het werd een heel leuk gesprek. Ik ga het plannetje een beetje verder uitwerken en we gaan kijken wat we met de Duinvallei-wedstrijd kunnen gaan doen, want er kunnen natuurlijk allerlei zaken bij elkaar gebracht worden.”

‘Het is nog dromen hoor’
Toch ligt de Duinvalei nog letterlijk open voor alle mogelijkheden. “Het is nog dromen hoor”, zegt Jan. “We hebben niet afgesproken dat we het morgen al gaan aanleggen. Maar het is gewoon leuk wanneer dit gebeurt en ik was stomverbaasd over de reacties van de politiek. Het zou wel prachtig zijn wanneer we zo’n breed gedeeld initiatief werkelijkheid kunnen maken. En ik hoop dat mensen in de hele gemeente komen met creatieve ideetjes voor het park, zodat het sprankelt, en leuk, nieuw en vernieuwend wordt.”

U begrijpt… Wordt vervolgd!

Afbeelding: Plan Ringpark van Jan de Lange en Bert van der Meij