Het idee om de viskiosk op het Andreasplein te verplaatsen richting de Zuidstraat, zodat er een groot open plein ontstaat met een natuurlijke overgang van Princestraat naar het plein, valt niet bij iedereen in goede aarde.

De eigenaresse van Fix Fish, Jacoline van der Plas, wil dat de viskiosk op de huidige plek blijft staan. Verder constateert ze dat zij onvoldoende betrokken is geweest bij het hele proces. Wethouder Knape erkent dat en ook de Gemeenteraad is van mening dat er te weinig naar haar is geluisterd, maar dat een verplaatsing juist een verrijking is van het plein.

Zo zegt wethouder Knape: “Door de viskiosk te verplaatsen ontstaat er een vrije doorgang en doorkijk vanuit de Princestraat naar het Andreasplein en de kerk. Het Andreasplein wordt meer bij het winkelgebied getrokken. Een al langer bestaande wens. Bovendien kan de kiosk een betere inpassing aan het plein krijgen door aan de Zuidstraat-kant van het plein de viskiosk iets te draaien, zodat de winkelkant van de kiosk naar het Andreasplein en Princestraat staat gericht en de achterkant met groen omringd naar de Zuidstraat-kant toe staat.”

Het Andreasplein wordt verder onder handen genomen. Zo verdwijnen de niveauverschillen, en krijgen de vissen een andere plek. Het waterkunstwerk blijft behouden.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

Comments are closed.