– Vanmiddag hebben Ierse klusjesmannen geprobeerd om een overeenkomst te sluiten met een bewoner van de Zeester te Katwijk. Deze bewoner was niet op de hoogte van deze malafide klusjesmannen en werd gelukkig geattendeerd door een alerte buurtbewoner n.a.v. een bericht op de “Buurtwhatsapp”. De politie in de regio waarschuwt voor de klusjesmannen.

Door de bewoner te informeren over de werkwijze van de Ierse klusjesmannen werden zij verzocht hun werkzaamheden te stoppen en de tuin te verlaten. Hier waren de klusjesmannen niet van gediend en wilde toch het geld (€500,-) innen.

Het gaat om werkzaamheden waarbij met een smoes gepoogd wordt een overeenkomst te sluiten. In dit geval het impregneren van de gevel. Echter in plaats van het gebruik van professionele middelen, werd er gebruik gemaakt van chloor.

De schade hierdoor kan oplopen in de duizenden euro’s. Uiteraard bij het willen verhalen van de schade, is de tegenpartij nergens te bekennen. Daarnaast gaat het om een mondelinge overeenkomst die wordt gesloten. Het aantonen van opzet (bij oplichting) is daarom nagenoeg onmogelijk.

Politie Katwijk – ZH is geïnformeerd en ter plaatse gekomen. “Het gaat hierbij om civiel recht en dus kan de politie alleen maar waarschuwen! Ga niet met deze oplichters in zee!”, meldt de politie.

Comments

comments

DELEN