De Katwijkse politiek is verbaasd over het aanstaande vertrek van burgemeester Wienen. De gemeenteraad was niet ingelicht over de voordracht van de CDA’er.

Gijsbert Schrijvers van Hart voor Katwijk: “Hart voor Katwijk had geruchten gehoord, maar de voltallige raad was niet op de hoogte van het vertrek en de gesprekken met gemeente Haarlem. Het komt ook voor ons als een donderwolk bij heldere hemel. Wij vinden het onprofessioneel dat de raad niet op de hoogte is gebracht door de burgemeester. Wij kijken niet terneergeslagen toe. Een nieuwe burgemeester zal goed zijn voor Katwijk na alle kritiek van afgelopen jaar.”

Volgens Mostert van de ChristenUnie zijn de fractievoorzitters vanavond ingelicht over het aanstaande vertrek. Anita van Ginkel, fractievoorzitter Hart voor Katwijk moest het van de NOS vernemen en is niet ingelicht.

Jaap Haasnoot van KiesKatwijk: “Ik wens Wienen het allerbeste met zijn promotie. Het is hem van harte gegund. Ik denk ze ze hem binnenkort gaan missen in Katwijk.”
Via Twitter feliciteren wethouder Jaco Knape en de Katwijkse fracties van D66 en SGP Wienen met zijn voordracht. SGP Katwijk zegt hem als burgemeester te gaan missen.

Het nieuws over de voordracht kwam naar buiten in de raadvergadering van Haarlem. Het besluit volgt op een voorstel van de Haarlemse vertrouwenscommissie.

Nelly Smits van de PvdA: “Helemaal geweldig, Haarlem is een schitterde stad, mijn dochter woont daar, dus daar kom ik heel vaak. Het is wel onverwacht, maar dat zijn die dingen meestal. We moeten opzoek naar een andere burgemeester, dat zal tijd vergen.
Ik vind Wienen een buitengewone bestuurder, en wens hem alle geluk van de wereld in Haarlem.”

Jonathan Weegink Fractievoorzitter CDA Katwijk: “Het CDA feliciteert Jos Wienen van harte met zijn voordracht als burgemeester van Haarlem! Katwijk verliest een deskundig en doortastend bestuurder. Hij is de afgelopen 15 jaar van grote betekenis geweest voor de oude gemeente Katwijk en de fusiegemeente van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Ook was hij een goede voorzitter van de gemeenteraad, waar we hem zeker zullen gaan missen. We wensen hem het allerbeste toe in Haarlem. “

Comments

comments

DELEN

19 REACTIES

 1. Van harte gefeliciteerd met uw benoeming. Katwijk verliest een goede bestuurder!

 2. Het werd tijd dat Wienen wegging. Een burgemeester is een ambtenaar van de Kroon, zonder enige democratische legitimatie. Hij moet zich vooral aan zijn wettelijke taken houden, aan het voorzitten van raad en college, het doorknippen van lintjes en het bezoeken van huwelijksjubilarissen. Wienen heeft de vervelende eigenschap zich overal mee te willen bemoeien, lange tijd waarschijnlijk in de hoop op een mooie carrière als minister in Den Haag. Bovendien heeft hij door zijn vele functies voortdurend andere petten op en verkondigt hij telkens tegenstrijdige opvattingen. De manier waarop hij zich als voorstander van het volbouwen van Valkenburg heeft ontpopt, is ronduit walgelijk. Hij heeft zich daar helemaal niet mee te bemoeien.
  Verder is Wienen een nogal arrogante en regenteske persoon die slecht tegen kritiek kan. Hij heeft de nare gewoonte om mensen die een mening verkondigen die hem niet aanstaat op te bellen en aan te spreken of te vermanen. Hiervan zijn niet alleen journalisten, dominees en raadsleden het slachtoffer geworden, maar zelfs een vooraanstaand CDA-senator. Ik hoop dat ze zich in Haarlem realiseren wat ze in huis halen…

   • Zelfs de president van de Verenigde Staten mag maar 8 jaar aanblijven. En die is dan nog gekozen. Een burgemeester is een benoemde ambtenaar; gezien het track record van Wienen heeft hij hier met 15 jaar meer dan lang genoeg gezeten.

 3. Het is jammer van de hatelijke reacties maar dat heeft hij toch echt voor een groot deel aan zichzelf te danken. Met z’n achterlijke eindtijden, alsof we in Iran leven! Verder komt het woord ‘feest’ niet in zijn woordenboek voor. Dat ie zelf niet drinkt moet hij weten maar verpest het dan niet voor een ander. Het lijkt wel een islamiet!
  Katwijk heeft niet veel aan hem te danken. Veel woorden, weinig daden.

  • Doe niet zo flauw, Kees. In Iran leven, je weet niet eens wat een democratie is, man. Maar als jij doorzakken in een van die schimmige Katwijkse kroegen, waar iedereen op de barkruk omkijkt als je binnenkomt, belangrijker vindt dan onderwijs, cultuur, onderhoud wegen en welzijn dan halen we de eindtijden wel. Onze burgervader heeft het goed gedaan, hoor. Valt niet mee met zoveel partijen in de raad.

 4. Welkom in Haarlem, Jos Wienen.

  En Katwijk, succes en sterkte met het zoeken naar een nieuwe Burgemeester.

 5. Ja en nu denken dat het beter wordt deze man heeft ook goede dingen gedaan als je 100 dingen góed doet en een ding slecht dan slachten sommige je af ik ben blij dat deze lui het beter weten

 6. Lekker hoor ik denk dat hij er spijt van krijgt wij met onze mooie kust dat heb je daar niet mooiei katwijk verlaten don hoor is geen weg meer terug adios adios

 7. Heerlijk nieuws! Hij heeft zijn langste tijd gehad hier. Nu kan Haarlem genieten van een dictatoriaal regime en naar de klote geholpen worden!

  Dag Josje, dag linkse rakker!

 8. Werd tijd dat hij vertrok nu kan hij alles in haarlem naar de klote helpen zijn wij van hem verlost! Alleen maar bezig met zijn eigen leventje weten dat hij dingen verkeerd aanpakt maar omdat het goed is in de ogen van al die andere linkse figuren en omdat hij zijn eigen weer omhoog kan werken daardoor dag Jos gaat je goed tjuussssssssss.

  • Wat een lelijke reacties!!!!!! Afschuwelijk vind ik dit!!!!! Getuigt van weinig respect.

   • Heeft deze man ooit respect voor ons gehad. Het is ons altijd maar door de strot geduwd!

    • Dat is ook de schuld van al die meelopers die in de gemeenteraad zitten.Laat dat zooitje ook maar opkrassen.

Comments are closed.