De Noordzeepassage, een locatie die nieuw in beeld kwam voor de bibliotheek, lijkt toch weer verder dan ooit. De Katwijkse politiek durft geen ja nog nee te zeggen, ziet te veel haken en ogen aan deze locatie en wil eerst meer onderzoek. Op de vraag die de hele avond werd gesteld: “ Is de Passage een geschikte locatie” …. kwam dan ook geen antwoord.

11 miljoen
Kies Katwijk en Hart voor Katwijk zijn duidelijk, zij zien het zo wie zo niet zitten en vinden de huidige locatie van de bieb prima al lonkt Kies Katwijk nog steeds naar de Visserijschool.
De partijen hamerden er keer op keer op dat ze te weinig informatie hadden om tot een degelijk oordeel te komen. Burgemeester Wienen weerlegde dit, bij vorige locaties zoals Haasnoot de Griek was er vooraf veel minder informatie voorhanden. De risico’s die aan deze locatie zitten vinden de politieke partijen groot . Het CDA is wel blij met deze locatie maar vraagt zich wel af of men voor het gereserveerde bedrag, 11 miljoen, ook echt krijgt wat men voor ogen heeft..

De risico’s , moeten duidelijk in beeld gebracht worden en men wil deze nader uitgezocht hebben voor men een oordeel velt dan wel een besluit neemt. Want hoe zit het met die muziekschool, kan dit akoestisch gezien niet een probleem opleveren, en hoe zit het met de bouwkundige staat van het gebouw, en de VVE. Ook wil men het hele financiële plaatje nog eens door laten rekenen want op wederom een financiële strop zoals bij Haven 2 zit niemand te wachten is de mening van de meeste partijen.

De Christen Unie hamerde op een programma van eisen en de PvdA ging nog een stap verder. Zij willen de uitkomsten van de onderzoeken naast die van eerdere locaties leggen. Pas dan willen zij een afweging maken of dit de juiste dan wel beste locatie is. Verder maakte zij zich erg boos om het proces wat tot nu toe werd gevoerd. Zij hadden vooraf veel meer informatie willen hebben.

Draagvlak
Een draagvlak blijkt er vooralsnog niet te zijn om tot besluitvorming te komen al deed het CDA nog een verwoede poging om met de partijen die wel een kans zien voor deze locatie om de tafel te gaan zitten hetgeen niet lukte. Een kredietverstrekking werd dan ook niet gegeven en de zaak lijkt in een impasse Gaat men over tot nadere onderzoeken dan kan dit weer maanden gaan duren eer men weer om de tafel gaat zitten. En wat als na deze onderzoeken, die ook weer geld kosten, toch het besluit valt om niet voor deze locatie te kiezen. De Raad heeft immers ingestemd om een toekomstbestendige bibliotheek te willen in het centrum van Katwijk. Weer op zoek naar een andere locatie? Tot een besluitvorming zal het over 2 weken wel niet komen, de vraag is wanneer dan wel. Het vraagstuk is nu in handen gelegd van het presidium.

Een teleurstellende avond voor de winkeliers van winkelhart ZeeZijde. Zij juichen de komst van de bieb juist toe en zien dit als een kans om het Emmaplein en daarmee ook het centrum weer een impuls te geven. Maar ook voor de bibliotheek die al jaren uit ziet naar een nieuw, groter en toekomstbestendig onderkomen. Al lijkt deze weer verder weg dan ooit.

Comments

comments

DELEN