In april starten de politiekids van de Rutgersschool met hun hondenactie. Als voorbereiding daarop kregen de kids en hun klasgenoten op 23 februari de jaarlijkse demonstratie van de Politiehonden Dressuurclub Katwijk en omstreken te zien op het terrein aan de 1e Mientlaan.

De hondendemonstratie is één van de meest indrukwekkende en spannende onderdelen. Van dichtbij maken de kinderen mee hoe sterk en hoe gevaarlijk een hond kan zijn. De persoon die de ‘slechterik’ speelt en een speciaal dik pak aan heeft, wordt door de hond met een sprong in de bovenarm gebeten en tegen de grond gewerkt, terwijl er ook nog schoten klinken.

IJzeren discipline
De kinderen zien ook hoe goed een hond kan luisteren. Met een ijzeren discipline laat hij zelfs een smakelijke worst liggen. Totdat zijn baasje zegt dat hij de worst op mag eten. Wanneer zijn baasje zegt dat de hond de ‘slechterik’ direct moet loslaten, doet de hond dat ook meteen. Het is te zien dat de honden het leuk vinden om dingen te leren en complimenten en een beloning van hun baasjes te krijgen. Voor politiehonden is het één groot spel.

Hondenactie
De hondendemonstratie is een goede voorbereiding op de hondenactie van de politiekids. Ze leren dat het belangrijk is om eerst aan een baasje te vragen of ze dichterbij de hond mogen komen en of ze de hond mogen aaien. Wanneer een baasje zegt dat de hond niks doet, hoeven ze niet bang te zijn. De kinderen gaan tijdens hun hondenactie aan baasjes vragen om de hond aan de lijn te houden en de poep op te ruimen. Zodat zij en alle andere kinderen fijn en ongestoord kunnen spelen. Mocht u de Politiekids binnenkort tegenkomen, dan weet u wat u kunt verwachten!

GOA actie
Ook de GOA’s hebben de afgelopen weken actie gehouden. Op plekken waar veel overlast is van hondenpoep, hebben zij gesurveilleerd. Het handhaven op het opruimen van hondenpoep is lastig. Toch bleek het overgrote deel van de hondenbezitters de uitwerpselen van hun hond netjes op te ruimen. En zo hoort het ook. Mensen die de poep van hun hond niet opruimden, hebben een boete gekregen.

Over de Politiehonden Dressuurclub Katwijk
De leden van de Politiehonden Dressuurclub (PHDC) Katwijk en omstreken leiden hun honden op tot politie- en bewakingshond. Alles wat de dieren moeten kunnen, wordt hier eindeloos met ze geoefend. Niet alle honden bereiken het juiste niveau om uiteindelijk de strenge keuring te halen. Maar de muren van het clubhuis hangen vol met foto’s van alle honden die hun training in Katwijk hebben gehad.

Comments

comments

DELEN