Grote vreugde vrijdagavond bij de leden van politieteam Katwijk: zij mogen de Team Award wisseltrofee 2015 permanent in hun prijzenkast zetten.

Het team liet 7 andere genomineerde teams achter zich en kan zich een jaar lang ‘beste politieteam van Nederland’ noemen.

De jury oordeelde unaniem dat dit team, dat het drugsgebruik onder jongeren in Katwijk met succes aanpakte, een innovatief hoogstandje heeft neergezet. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse WEP Politiegala in Doorn. Alle genomineerde teams hadden ieder zo’n 10 teamleden én hun eenheidschef of diens plaatsvervanger meegenomen naar het gala. De spanning was opgelopen tot het kookpunt, toen rond 8 uur eindelijk de nummers 3,2 en 1 bekend werden. Onder luid gejuich kwamen de leden van het winnende team Katwijk uit hun stoel gesprongen.

Paul van Musscher, chef van de Eenheid Den Haag, was er net als vorig jaar bij. Toen greep zijn eenheid met het Haagse team Spectra net naast de hoofdprijs en werd tweede. “Eindelijk en terecht. Dit team symboliseert de politie van de toekomst, het nieuwe werken waarin het strafrecht wel gebruik wordt om het in kaart te brengen, maar het er uiteindelijk om ging hoeveel jongeren je duurzaam van de drugs kunt afhelpen.”

Foto: WEP

Comments

comments

DELEN