Het Katwijkse koor Pop4shore is bij Isala Encore, een jaarlijks terugkerend popkorenfestival georganiseerd door het Isala Theater in Capelle aan de IJssel, wederom gekozen tot winnaar.

Vorig jaar won Pop4shore! ook al de eerste prijs. Een mooie bokaal en een geldprijs.

“Dit jaar gaven wij als een na laatste koor onze show. En wat voor een. Vanuit de coulissen liepen we muisstil en in het donker het podium op. Het theater zit bomvol en het publiek wacht in spanning af. Wat gaat de prijswinnaar van vorig jaar doen? Wij staan inmiddels in het donker op het podium met in onze handen een kaars. Deze is nu nog uit. Vanaf het moment dat de muziekband start, gaan alle kaarsen tegelijk aan. De oohh’s en ahhh’s uit de zaal zijn goed te horen. Het nummer Hallelujah van Leonard Cohen horen zij ademloos aan en na afloop klinkt een luid gejuich en applaus. De toon is goed gezet. Daarna volgt het krachtige Times are changing van Di-rect, het vrolijke Mannenharten van Bløf en Nielsson, You’re the voice van John Farnham en Because van The Beatles. Als we het laatste nummer inzetten, zit de sfeer er helemaal in. Zodra de eerste noten van Uptown Funk van Bruno Mars klinken, gaat het publiek los.”

Op 4 juni geeft Pop4shore! een jubileumconcert vanwege het 10-jarig bestaan. Kijk op www.pop4shore.nl voor meer informatie.