KATWIJK – Alsof een februaristorm boven de Noordzee is vastgelegd op canvas: grote doeken met woeste grijzen, met grof reliëf en met hier en daar een tint roze en glitter: het werk van Ada Glasbergen is heel februari te zien in het gemeentehuis.

Er zijn ook kleine doeken met felle kleuren te zien van lieflijke en bijna naïeve landschappen met bloemen. Ada maakt veel portretten in opdracht. Haar eigen creaties bestaan voornamelijk uit abstracten met licht figuratieve elementen. De rode draad in haar werken is het 3D effect dat zij probeert te bewerkstellingen met alles wat maar voor handen is: stoffen als kant en jute, maar ook structuurverf, zand en dikke pasta’s van olieverf of klei zorgen voor reliëf in de schilderijen. Intuïtief creëert zij de onderlagen van haar werk, waarna zij de kleuren met gevoel voor schoonheid en compositie aanbrengt.

Het werk van de Katwijkse kunstenares Ada Glasbergen is zoals het leven zelf: onderhevig aan verschillende fasen. Van uitbundige kleuren tot sombere grijzen en alles daartussenin. Te zien van 2 t/m 27 februari in de centrale hal van het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 in Katwijk.

Comments

comments

DELEN