FOTOPixabay

KATWIJK – De gemeente hoort graag van u wat er moet gebeuren op het gebied van veiligheid en leefbaarheid in uw wijk. De komende week vindt in elke wijk een buurtgesprek plaats. Centrale vragen zijn: wat gaat er goed? En: wat kan er beter?

Het eerste gesprek vond plaats in Katwijk Noord en leverde nuttige informatie op. Enkele buurtbewoners bespraken samen met betrokken partijen in de buurt, zoals wooncorporatie Dunavie, politie Katwijk en het Welzijnskwartier de plus- en minpunten van Katwijk Noord.

Veiligheidsbeleidsplan
Het contact onder elkaar, het hoge veiligheidsgevoel en het feit dat de wijk er goed onderhouden uitziet, kwamen als positieve punten naar voren. Aandachtspunten voor Katwijk Noord waren hondenpoep en (zwerf)afval op straat, te weinig openbare verlichting, waardoor donkere plekken in de wijk ontstaan en beperkte speelmogelijkheden voor kinderen. Deze punten neemt de gemeente mee in de uitwerking van het veiligheidsbeleidsplan voor de komende jaren.

Volgende buurtgesprekken over veiligheid
Ook in andere wijken wil de gemeente in gesprek met bewoners. Iedereen is van harte welkom. Graag van tevoren even melden dat u komt via oov@katwijk.nl. Alle avonden starten om 19.30 uur en duren tot maximaal 21.30 uur. In de agenda staat op donderdag 16 maart een gesprek gepland in Het Dorpshuis, Valkenburg. Op maandag 20 maart in De Roskam, Katwijk aan den Rijn, op dinsdag 21 maart in het Gemeentehuis, Katwijk aan Zee en op woensdag 22 maart in De Burgt, Rijnsburg.

Comments

comments

DELEN