De prijsuitreiking van de wedstrijd ‘Heel Katwijk Breit’ vindt plaats op vrijdagmiddag 10 februari in de Hoofdbibliotheek van Katwijk. Het is die dag landelijke Warme Truiendag.

Deze Warme Truiendag is bij uitstek dé dag voor het Natuurcentrum Katwijk om prijzen uit te reiken aan de winnaars van de wedstrijd Heel Katwijk Breit. Deze wedstrijd begon in het najaar met een wandeling van Groep 6 van de Gaspar de Colignyschool uit Katwijk samen met herder Thomas van der Mey en zijn 200 schapen.

Breiclub van de bieb
Tijdens de Kinderboekenweek, die dit jaar als thema ‘Voor altijd jong’ had om de band met opa’s en oma’s te versterken, werd het startsein gegeven voor Heel Katwijk Breit. Onder de jongere en oudere deelnemers die zich inmiddels hebben aangemeld is ook de Breiclub van de Bibliotheek Katwijk.

Brei een trui, sjaal of muts
Zoveel mogelijk Katwijkers, jong en oud, is opgeroepen om samen een trui, sjaal of muts te breien. De langste sjaal, origineelste muts en mooiste trui worden beloond met mooie prijzen. Op de nationale Warme Truiendag komen al die gebreide sjaals, mutsen en truien goed van pas! Meedoen kan nog. Aanmelden bij caroline@natuurcentrumkatwijk.nl.

Tegen energieverspilling
Meedoen met deze Warme Truiendag en de energieverspilling te lijf gaan kan iedereen en is simpel: zet op vrijdag 10 februari de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar gezellig en comfortabel 6% energie, en dus 6% CO2-uitstoot, per graad!

Foto: Pixabay