Geen moment kwamen de volleyballers van RVV afgelopen zaterdag in de problemen in de wedstrijd tegen Kratos ’08 2. De nummer laatst had in Delft helemaal niets in te brengen tegen de solide Katwijkers (0-4).

Het zijn van die wedstrijden waarin je eigenlijk alleen maar kunt verliezen. Rode lantaarndrager Kratos ’08 2 is zo goed als gedegradeerd en kan daarom vrijuit spelen, terwijl RVV toch de druk voelt om geen fouten te maken zoals onlangs tegen Castellum, waar de Katwijkse formatie van Krassimir Filipov onnodig een setje liet liggen.

Van mogelijk puntverlies was echter geen sprake, want RVV liet vanaf de start zien wat het verschil is tussen de nummer 3 in de Promotieklasse en de nummer laatst. Met de service werd de thuisploeg flink onder druk gezet en het steeds repeterende verhaal in de eerste drie sets was dat Kratos RVV tot tien punten kon bijhouden, waarna de Katwijkers het gaspedaal wat dieper indrukten en met de service en blokkering het verschil maakten. Tel daarbij het scorende vermogen van uitblinker Martin Verheij op en de ruime marges in de eerste drie sets zijn verklaard (17-25, 16-25 en 17-25).

Alleen in de laatste set bleef Kratos wat langer bij RVV in de buurt, al schommelde het verschil ook in deze set steeds rond de drie punten. Op 18-21 vonden de Katwijkers het genoeg en met een run van vier punten, waarbij drie killblocks van Ken Rovers, was ook de laatste set een eenvoudige prooi voor RVV (18-25).

Komende donderdag 7 april speelt RVV in Scheveningen de uitgestelde vijfde set tegen Kalinko. Op zaterdag 9 april om 17.00 uur komt het eerste team van Kratos ’08 op bezoek in de Boorsmazaal.