KATWIJK – Bij wijze van proef heeft de gemeente Katwijk drie wijken aangewezen, waar verschillende afvalproeven worden gehouden. Na tussentijdse metingen zal er na drie maanden een eindrapportage worden gemaakt voor verdere stappen.

Wethouder Corien van Starkenburg gaf dinsdagmiddag zelf het symbolische startschot in ’t Duyfrak, waar zij een container overhandigde aan bewoonster Ivonne van den Oever.

De sorteerproeven worden gehouden in de volgende wijken: ’t Duyfrak in Valkenburg, de straten aan de Golfstroom in Rijnsoever, waar bewoners tijdelijk een aparte container voor plastic, blikjes en drinkpakken krijgen.

In de Zanderij worden in diverse straten verzamelcontainers geplaatst voor het keukenafval. Tuinafval blijft door bewoners in de eigen groene container worden gedaan.

De derde wijk waar een proef met gescheiden plastic, blikjes en drinkpakken wordt gehouden is in Frederiksoord rond de Floralaan in Rijnsburg. Alle betrokken bewoners hebben een informatiefolder thuis gekregen.

Druk van bovenaf
In 2050 moet al het afval 100% gescheiden zijn is de opdracht van het Rijk. De doelstelling van de gemeente is om in 2023 de 80% te bereiken. Vanaf de huidige 49 procent is dit nog een zeer stevige opdracht.

Vorig artikelUitbreiding openingstijden Dunavie vanaf 1 september
Volgend artikelBed & Baan bij zorgorganisatie Topaz