Het programma voor de Visserijdagen is bekend! Van 20 t/m 25 juni staat het centrum van Katwijk traditioneel weer bol van activiteiten voor jong en oud. Er zit vast wel iets voor u bij.

Maandag 20 juni
Herdenking voor de op zee omgekomen Katwijkse zeelieden.
Waar: Bij het monument op de (Noord)Boulevard.
Aanvang: 19.30 uur
Einde: 20.30 uur
Burgemeester J. Wienen van Katwijk legt een krans en spreekt een In Memoriam. De mannenzanggroep Sion zingt een aantal liederen, begeleid door de Harmonie Katwijk. Mevrouw M. Kuijt declameert een door haarzelf geschreven gedicht. Sponsoring door de gemeente Katwijk en in natura door hotel Zee en Duin, mannenzangroep Sion, Harmonie Katwijk en bloemenexport Gerard van Zuijlen sr. Let op: aanvang 19.30 uur.

Dinsdag 21 juni
Koersbaltoernooi
Waar: In het Kerkhaventje naast de Oude Kerk
Aanvang: 14.00 uur
Einde: 17.00 uur
In het kader van bevorderen van contacten tussen burgers en gemeente/wijkraden organiseert de St. Visserijdagen een Koersbalmiddag. Koersbal lijkt op bowlen en is een spel voor jong en oud, man en vrouw. Doe gezellig mee en laat zien wat je kan. Wie gaat er straks met de Visserijtrofee naar huis? Het Koersbalspel is door de Wijkraad Katwijk-Noord geschonken aan de bewoners van de Driehoek aan de Groen van Prinstererweg. Rond de klok van 17.00 uur wordt de Visserijtrofee door wethouder G. Mostert overhandigd aan de winnaar waarmee het eerste lustrum van de Visserijdagen geopend zal zijn. Een drankje en een hapje zijn aanwezig. Deze middag wordt gesponsord door de Wijkraad Katwijk aan Zee.

Woensdag 22 juni
Middag voor bewoners, omwonenden en bezoekers van de Parledam met bingo.
Waar: In het nieuwe restaurant van de Parledam.
Aanvang: 15.00 uur
Einde: 17.00 uur
Dit wordt een gezellige middag waarin ook een rondje bingo zal worden gespeeld. U leert deze middag vast veel over uw nieuwe woonomgeving. Een drankje en een hapje ontbreken niet. Deze middag wordt gesponsord door Rabobank Leiden/Katwijk en Fonds 1818.

Zeezangdienst in de Oude Kerk met medewerking van de klederdrachtgroep van het Genootschap Oud Katwijk
Waar: In de Oude Kerk aan de Boulevard.
Aanvang: 19.45 uur
Einde: 21.30 uur
De organisatie van deze avond is in handen van de Evangelisatiecommissie. Sponsoring door de heer J. de Vreugd.

Zeezangavond in de Duinrand
Waar: In de tijdelijke huisvesting in Rijnsburg aan de Waterboslaan 40.
Aanvang: 19.00 uur
Einde: 21.00 uur
Zangavond onder leiding van Lies van Beelen. Medewerking wordt verleend door de mannenzang-groep Sion. Een drankje en een hapje ontbreken niet. Sponsoring door Rabobank Leiden/Katwijk en Fonds 1818.

Donderdag 23 juni
Middag voor de senioren in Salem.
Waar: In Salem aan de Duindoornlaan.
Aanvang: 14.30 uur
Einde: 17.00 uur
Een gezellige middag voor de bewoners van Salem. Deze middag zal een nog niet eerder vertoonde film te zien zijn die gemaakt is van de Triatlon. Deze Triatlon bestond uit fietsen, lopen en zwemmen voor en door ouderen en deze werd jaren geleden georganiseerd door (toen nog) St. Bejaardenwerk Katwijk. Zult u zichzelf op de film terugzien? Een drankje en een hapje ontbreken niet. Sponsoring door Rabobank Leiden/Katwijk en Fonds 1818.

Vrijdag 24 juni
Open huis Zeevaartschool.
Waar: STC-college aan de Zuidstraat
Aanvang: 14.00 uur
Einde: 18.00 uur
Hoe was het vroeger en hoe ontwikkelen zich de nieuwste visserijtechnieken. Een haringhapje ontbreekt natuurlijk niet. Deze worden weer gesponsord door Ouwehand (PP) Visverwerking.

Zaterdag 25 juni
Visvariamarkt incl. visfileerdemo; vissershuisje met diverse activiteiten; visafslag; netten breien, enzovoorts.
Waar: Boulevard Westzijde tussen nummer 70 en 109
Aanvang: 06.00 uur (kramen zetten)
Einde: 17.00 uur
Allerlei activiteiten in het teken van Katwijk en de Visserij. Sponsoring gemeente Katwijk.

Haringkar
Waar: Boulevard nabij het Vissershuisje
Aanvang: 10.00 uur
Einde 17.00 uur
Uitdelen haringhapjes. De haring is gesponsord door Ouwehand (PP) Visverwerking.

Kinderen schilderen ‘en plein air’
Waar: Emmaplein en Andreasplein
Aanvang: 13.30 uur
Einde: 17.00 uur
Wie maakt het mooiste schilderij? Natuurlijk mag je dit na afloop mee naar huis nemen en daar ophangen. Het mooiste schilderij wordt, als bij een echte kunstenaar, een week lang tentoongesteld in de hal van het gemeentehuis. Daarna mag je het meenemen. Sponsoring door gemeente Katwijk.

Springkussen Kasteel
Waar: Boulevard
Aanvang: 13.30 uur
Einde: 17.00 uur
Lekker springen tot je er moe van wordt. Wel schoenen uit natuurlijk. Sponsoring door gemeente Katwijk en winkelhart Zeezijde.

Tentoonstelling originele Katwijkse Bomschuitbodem
Waar: Boulevard voor de Oude Kerk
aanvang : 10.00 uur
Einde: 18.00 uur
Bij het graven van de 1ste IJsselmeerdijk werd de bodem van een Katwijkse bomschuit, eind 19de eeuw, gevonden. Deze bodem heeft jarenlang op een werf in Spakenburg gelegen. Nu komt het schip eindelijk thuis en zal op zijn oude ligplaats, voor de Oude Kerk, tentoongesteld worden. Sponsoring gemeente Katwijk.

Project Vissershuisje ( met Kattuks dialect, visafslag en wasdag)
Waar: Boulevard Westzijde tussen nummer 70 en 109
Aanvang: 12.00 uur
Einde: 17.00 uur
Met honderden kilo’s hout is een Katwijks Vissershuisje nagebouwd. Meester Jan geeft hier les in de Kattukse tael. Neem ook een kijkje bij de visafslag en zie hoe onze (groot)moeder vroeger een dagtaak hadden aan de was. Raad de naam van het huisje en win een mand vol Katwijkse producten. Sponsoring gemeente Katwijk en Rabobank Leiden/Katwijk.

Ringrijderij op de Boulevard
Waar: Boulevard tussen nummer 70 en 109
Aanvang: 13.30 uur
Einde: 16.00 uur
Het ouderwetse ringrijden van weleer komt terug onder de naam “visje steken”. St. Visserijdagen Katwijk organiseert dit samen met de Menvereniging Duin- en Bollenstreek. Er zijn diverse prijzen te winnen. Sponsoring gemeente Katwijk.

Shantykoren
Waar: Princestraat en Badstraat (het plein voor de Hema)
Aanvang: 13.30 uur
Einde: 16.00 uur
Een shanty is een zeemanswerklied uit de tijd van de zeilvaart. Het verhaalde vaak over verre landen, vrouwen en drank. Je voelt het verlangen in de melodie. De Shantykoren Kattuks Volk en Skuytevaert zullen afwisselend hun zeemansrepertoir ten gehore brengen. Zing en dein gerust een deuntje mee. Sponsoring winkelhart Zeezijde.

Hip-hop-streetdance
Waar: In de Princestraat ter hoogte van Livera
Aanvang: 16.00 uur
Einde: 17.00 uur
The Early Adopters, een hip-hop-streetdance groep jongeren van The Dance Complex uit Noordwijk zullen hun kunnen vertonen. En zij zijn niet de eerste de beste. Meerdere keren behaalden zij het het Europees Kampioenschap. Zij hebben er zin in en wij kijken er naar uit. Sponsoring winkelhart Zeezijde.

Vuurwerk.
Waar: Op het strand bij het Evenementenplein ter hoogte van Boulevard 70
Aanvang: 23.00 uur
Einde: 23.10 uur
De gezamenlijk afsluiting van de Visserijdagen. Dank voor alle medewerking en tot een volgende keer. Sponsoring gemeente Katwijk.

Comments

comments

DELEN