Zondag heeft een groep van ongeveer veertig personen geprotesteerd tegen het uitzetten van kinderen. De mars liep van Rijnsburg naar de Molenwijk in Katwijk.

De organisatie, geen kind aan de kant, had eerder al een protestmars georganiseerd in Gilze-Rijen. Later op zondag zijn ze ook naar Den Helder geweest. Zij strijden voor de rechten van de kinderen in de gezinslocaties.

“Het vluchtelingendebat doet veel stof opwaaien. De meeste aandacht gaat uit naar vluchtelingen die nieuw in Nederland aankomen. Maar het lijden van vluchtelingenkinderen die al langere tijd hier zijn, voltrekt zich onzichtbaar en in stilte. GEEN KIND AAN DE KANT organiseert in mei twee demotours om samen met de vluchtelingen in de gezinslocaties te demonstreren voor de rechten van vluchtelingenkinderen.

In Nederland wonen honderden vluchtelingengezinnen in zogenaamde ‘gezinslocaties’. Vaak wonen ze daar al jaren, meestal op één kamer per gezin. De kinderen gaan naar Nederlandse scholen en hebben Nederlandse vriendjes en vriendinnetjes.”

Geen kind aan de kant zet zich samen met de vluchtelingenkinderen, hun ouders en tal van organisaties in voor “een onvoorwaardelijk Kinderpardon voor hier gewortelde kinderen,
het stoppen van politieinvallen in de gezinslocaties en de daarop volgende opsluiting en uitzetting”.

(Foto: Twitter geen kind aan de kant)

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. Van de organisatie: we weten niet op welk moment de journalist geteld heeft (misschien voordat het echt begonnen was), maar de groep bestond toch echt uit ongeveer 120 mensen!

Comments are closed.