Steve Strongman

Steve Strongman, de Canadese blues & roots zanger en gitarist won vorig jaar de in Canada de zo fel begeerde Maple Leaf Blues Award voor beste gitarist van het jaar.
Op 5 juni a.s is hij te horen in Purple Haze en zal hij vertellen over zijn nieuwe CD “A Natural Fact”, zijn muzikale invoeden en meer.
Steve Strongman beschouwt zichzelf als een ”Blues based artist” en is beïnvloed door bluesmannen zoals Mel Brown uit het zuiden van de Verenigde Staten (Mississippi). Mel Brown streek uiteindelijk neer in Kitchener, Canada, de geboorteplaats van Steve Strongman. Op 15 jarige leeftijd speelde Steve samen met Mel Brown. Later speelde hij samen met veel andere grootheden, zoals Buddy Guy, Jeff Healey en Joe Cocker.

The Canadian blues & roots singer and guitarist Steve Strongman who won the highly valued Maple Leaf Blues Award for the best Canadian guitarist of 2011 will be in Purple Haze on June 5. He will talk about his latest CD “A Natural Fact”, his musical influences and more.
Steve Strongman considers himself as a ”Blues based artist” and is influenced by blues legends such as Mel Brown born and raised in Mississippi U.S.. Mel Brown ended up in Kichener, Canada the birthplace and hometown of Steve Strongman at that time. At the age of 15 Steve played with Mel Brown. Later Steve would play with other legends like Buddy Guy, Jeff Healey and Joe Cocker.

Website Steve Strongman: www.stevestrongman.com

CD review of “A Natural Fact” in Bluesmagazine.nl (Dutch):
http://www.bluesmagazine.nl/recensie-steve-strongman-natural-fact
(Dutch)

Purple Haze is elke dinsdagavond van 11 uur tot 12 uur te beluisteren op RTV Katwijk
op de plaatselijke kabel op 88,1 MHz, op FM 106,4 MHz voor zo ongeveer de hele Bollenstreek en via internet. De uitzending is daarna nog twee weken te beluisteren via internet op “uitzending gemist”.

Purple Haze: Every Tuesday night 23:00 – 24:00 (CET)
To listen to this show via the internet please select “Livestream”
Also you can hear at ’uitzending gemist‘ the 2 most recent broadcasts.

GEEN REACTIES