KATWIJK – Tijdens de ledenvergadering van 1 november heeft de PvdA Katwijk het verkiezingsprogramma en de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld. Met Matthijs van Tuijl als lijstrekker gaat de PvdA met in totaal 20 kandidaten de campagne in. Tijdens de ledenvergadering werd de kieslijst ongewijzigd vastgesteld waardoor Nelly Smits en Dick van Wielink de top 3 complementeren.
Gelijke kansen

De titel van het verkiezingsprogramma luidt: ‘Nu tijd voor gelijke kansen’. Met die boodschap willen de Sociaaldemocraten laten zien waar ze voor staan: een Katwijk waar iedereen, ongeacht leefomstandigheden de kans krijgt om mee te kunnen doen. De volgende principes zijn daarbij leidend: 1. Gelijke kans op zorg, waarbij geld niet leidend is maar de zorgvraag. 2. Gelijke kans op fatsoenlijk wonen door middel van innovatieve woonvormen en meer goedkope woningen. 3. Gelijke kans op een groene leefomgeving, met groen niet alleen aan de randen van Katwijk, maar ook in de kernen en de wijken. 4. Gelijke kans op een fatsoenlijk bestaan door het breed inzetten van de armoedegelden en het voorkomen van stapelen van schulden.

Recht om uit te dagen
Daarbij vindt de PvdA dat mensen zelf meer moeten kunnen beslissen voor hun wijk of buurt. Bij de algemene beschouwingen werd daar al een voorzet voor gegeven door de motie ‘Right to Challenge’. Deze motie, het recht om uit te dagen, geeft inwoners van Katwijk de gelegenheid om bij plannen aan te geven dat zij een beter alternatief hebben. De PvdA vindt dat de tijd van slechts meepraten over is, we moeten mensen de gelijke kans geven om ook echt mee te kunnen doen.

Comments

comments

DELEN