De PvdA Katwijk feliciteert Huib Kalsbeek met zijn 50 jarig lidmaatschap van de Partij van de Arbeid. In 50 jaar is op politiek gebied veel veranderd. Van Drees, Den Uyl en Kok, tot Wouter Bos en Diederik Samsom. Het trouw blijven aan de partij in al die jaren van politieke voor- en tegenspoed, valt dan ook te prijzen. In dit geval met een speld van de partijvoorzitter.

Kalsbeek is geboren en woonachtig in Katwijk. Hij heeft zich jaren ingezet als kindertandarts. Ook heeft hij ooit in Tiel op de lijst gestaan voor de gemeenteraad. De Katwijker geniet nu van zijn pensioen.

Op de vraag waarom Kalsbeek ooit lid is geworden van de PvdA antwoordt hij: “Als je sociaal ingesteld bent, dan heb je eigenlijk geen alternatief. GroenLinks vind ik te vrijblijvend en de SP te populistisch, want als je iets wil bereiken, dan moet je ook moeilijke beslissingen durven nemen. De Christelijke partijen zijn vaak dan weer vrij rechts. Het CDA is eigenlijk de christelijke VVD. Alleen de ChristenUnie is nog sociaal te noemen. Gelukkig is er de PvdA die zich wel inzet voor gelijke kansen voor iedereen.

Ik voel me zeker geen ‘verworpene der aarde’. Toch voel ik mij wel tot de PvdA aangetrokken. Ik ben juist van mening dat je ook als je het goed hebt, je moet zorgen voor de mensen om je heen. Zo wil ik bijvoorbeeld best bij dragen aan zorg die ik krijg. Waarom zou je dat ‘gratis’ krijgen als je goed in staat bent om een deel zelf bij te dragen? Op deze manier houden we het sociaal en betaalbaar.”

Comments

comments

DELEN