Katwijk Noord is een wijk met potentie. Het is een jonge wijk met veel jonge mensen en veel sportverenigingen, maar het mist op sommige vlakken wel de tradities en identiteit zoals de andere vier kernen in de gemeente. Daar wil de PvdA graag aan werken de komende jaren. De partij ging afgelopen zaterdag op werkbezoek om hierover in gesprek te gaan met betrokkenen in de wijk en te bekijken hoe het er beter kan worden.

De Wijkraad vertelde over een gebrek aan verbondenheid tussen de mensen in de wijk. Rijnsoever en de Hoornes worden dan wel vaak als één wijk benoemd, veel mensen ervaren Katwijk Noord nog steeds als twee aparte wijken. Volgens de Wijkraad kan er meer gedaan worden om hier verandering in te brengen. Zo mist de wijk bijvoorbeeld een duidelijk centrum met een gemeenschapshuis waar bewoners samen kunnen komen. De PvdA heeft eerder in de raad gepleit voor een gemeenschapshuis in Tripodia, maar een meerderheid van de andere partijen stemde tegen.

Bij gesprekken met Atletiek Vereniging Rijnsoever en Schietsportvereniging Katwijk kwam naar voren hoe blij ze waren met het prachtige onderkomen op de Krom. Een belangrijk aandachtspunt hier is de belasting van de vrijwilligers. Er wordt te veel gevraagd van te weinig mensen. “Ik ben niet gestopt met werken om te gaan werken,” aldus Kees Kraaijenoord van AV-Rijnsoever. Daarnaast zouden de verenigingen graag meer steun vanuit de gemeente willen voor oa meer parkeergelegenheid.

Manager Marcel de Droog van de Albert Heijn in ’t Heen, waar de sociaal democraten ook langs gingen, heeft één belangrijke wens: hij wil graag open kunnen op zondag. Inmiddels delen alle Katwijkse supermarkten deze wens en merken ze echt dat ze op zondag omzet mislopen. Ook de PvdA vindt het tijd dat Katwijkers nu gewoon in onze eigen gemeente boodschappen kunnen doen op zondag.

Katwijk Noord is een wijk met potentie. Het is voor de PvdA duidelijk dat vooral de gemeente zich meer moet gaan inzetten om die potentie ook echt waar te maken. Alleen zo kan Katwijk Noord een volwaardige wijk worden met een eigen identiteit.

Comments

comments

DELEN