Het duurt nog wel even voor het Kerstmis is, maar afgelopen zaterdag werd Katwijk aan Zee al verwarmd door de kerstgedachte. De PvdA organiseerde in de Princestraat namelijk zijn jaarlijkse Kerstactie ‘Een Kerstwens voor een Kind’. Ondanks het soms wat gure winterweer stond er een grote groep warm aangeklede PvdA’ers, met kerstmutsen en al. Voorbijgangers mochten hun kerstwens voor een kind ophangen in onze kerstboom. Daarbij konden kinderen grabbelen naar een cadeautje, terwijl hun verkleumde ouders zich tegoed deden aan onze warme chocolademelk.

Ook dit jaar heeft de actie veel mooie wensen opgeleverd voor de kinderen in Katwijk die in armoede moeten leven. De naar schatting 1500 kinderen waar het om gaat, mogen niet worden vergeten, vindt fractievoorzitter Matthijs van Tuijl: “Het is belangrijk dat het college het door de overheid beschikbaar gestelde geld (jaarlijks zo’n 2 ton) daadwerkelijk en consequent gaat inzetten waar het voor bedoeld is, namelijk het helpen van de Katwijkse kinderen in armoede.”

Het winkelend publiek in de Princestraat reageerde in ieder geval positief op de actie. Velen waren begaan met het lot van de kinderen en lieten een kerstwens achter, gesteund door een warme dosis chocolademelk. Ook de grabbelmand was populair en veel kinderen waren blij met een laat Sinterklaascadeautje of juist een vroeg Kerstcadeautje. De presentjes die overbleven zullen aan de Voedselbank worden geschonken. Op die manier helpen ze hopelijk al een beetje om kinderen in armoede een mooiere Kersttijd te bezorgen.

 

Comments

comments

DELEN