Een eenvoudige overwinning uit bij FC “s-Gravenzande voor de Vrouwen van Nieuw Zuid. Met een 0-3 ruststand en een 0-5 eindstand is ook wedstrijd 6 winnend afgesloten voor de Katwijkse vrouwen.

Een overwinning waarop niets is af te dingen en die is behaald door als team weer een perfecte prestatie neer te zetten. Met veel pressie en nog meer balbeheersing werd de thuisploeg totaal overklast door onze vrouwen. Quick Boys vrouwen 1 is daarmee de enige ploeg die nog ongeslagen is in deze poule en een doelsaldo 34 voor en 3 tegen. Ook deze wedstrijd werd de nul gehouden en het prijst onze keepster dat zij er in de laatste minuut nog alles aan doet om haar doel schoon te houden.

Een wedstrijd die vanaf minuut 1 werd gecontroleerd door de Katwijkse vrouwen. Een wedstrijd waarin de uitploeg geen moment in de problemen is gekomen. Een ploeg ook die zeer veel zelfvertrouwen uitstraalt en dat omzet in mooi voetbal en de tegenstander geen minuut rust gunt. En je ziet aan deze ploeg dat 3x trainen in de week vruchten af gaat werpen. De acties zijn sneller. Het baltempo gaat met de week omhoog. En dat allemaal zonder dat het enige moeite kost. Maar laten we niet te vroeg roepen we zijn nog niet op de helft, maar tot nu toe gaat het zoals verwacht. De ploeg is ingespeeld en iedereen kent haar taak. Zoals ook weer vandaag. De 0-1 valt in de 13e minuut. Dieuwertje van der Plas geeft de bal aan de doorlopende Roos Hoek, die trekt op haar beurt de bal scherp voor op Pieneke Remmelzwaal die de bal binnen kan werken. 10 minuten later legt Celine van Duijvenvoorde achterin de bal breed op Dieuwertje. Die speelt de bal door op de weglopende Roos en die schiet de bal snel en strak in de voor haar verre hoek, 0-2. Vijf minuten later een voorzet van de naar rechts uitgeweken Emma van der Plas. Bij de tweede paal staat Pieneke helemaal vrij om de bal binnen te koppen. Dat is dan ook meteen de ruststand.

Na rust het veld in met dezelfde speelsters. De thuisploeg heeft weer regelmatig het nakijken en komen dan ook weer te laat. Daar wordt Johanna van Vlieland het slachtoffer van. Zij krijgt een lelijke tik op haar achillespees en moet zich laten vervangen. Rosalie van Beelen komt binnen de lijnen en Iris Filippo gaat op de plaats van Johanna spelen. Dat blijkt een goede zet, want zij staat amper op die plek of zij ontvangt de bal van Willemijn Haasnoot en kan de 0-4 aantekenen. De volgende wissel is Judith Jonker voor de zich niet lekker voelende Sanne van Beelen. Judith gaat op de plaats van Sanne spelen, centraal achterin. En dan staat er ineens een zeer jonge achterhoede die brutaal de bal rond laat gaan en dan de aanvallende pass geeft. Ook Eline Meijvogel komt in de ploeg na een lange blessure periode. Zij vervangt Julia van Duijvenvoorde. De wedstrijd gaat voort het lijkt erop dat de bezoekers er met de handrem op spelen. De 42e minuut breekt aan. Judith speelt de bal door op Iris. Die krijgt de bal met een gelukje mee en haalt verwoestend uit vanaf de rechterkant van het doel en brengt de eindstand op 0-5. Dat de 0 op het scorebord blijft staan is de verdienste van Eliza, onze keepster, die in de allerlaatste minuut met een fraaie redding een doelpunt weet te voorkomen.

Komende zaterdag, 17 oktober, spelen de Vrouwen van Nieuw Zuid thuis tegen Ariston ’80 uit Delft. Aanvang 14.00 uur.

Meer informatie en foto’s op www.quickboysvrouwen1.nl

Comments

comments

DELEN