De eerste competitie wedstrijd is voor Quick Boys vrouwen 1 perfect verlopen. Met een behoorlijk veldoverwicht wisten de Katwijkse vrouwen via een 0-3 ruststand in de tweede helft uit te lopen naar 1-8.

Met af en oogstrelend voetbal werd DSVP aan de kant gezet en werden de 3 punten meegenomen naar Katwijk.

De eerste helft begon met een aftrap van Quick Boys. Meteen wat kleine mogelijkheden in het begin van de wedstrijd. DSVP moet achteruit en kan alleen maar proberen tegen te houden. Dat lukt niet echt en de ene na andere aanval gaat op het doel van de thuisploeg af. In de 8e minuut het eerste doelpunt. Een corner van Judith Jonker valt hoog bij de tweede paal en komt tegen de hand van een op de doellijn staande tegenstander. De bal valt in het doel. Daarna alleen nog maar Quick Boys wat de klok slaat. Het nieuwe centrale duo achterin voor sluitpost Eliza van der Plas, Sanne van Beelen en Celine van Duijvenvoorde houden de deur dicht bijgestaan op rechts door Dieuwertje van der Plas en op links door Eline Meijvogel die vorige week nog een lichte hersenschudding opliep in het bekerduel bij Floreant en nu een half uurtje kan meedoen. Na 18 minuten de volgende treffer. Emma van der Plas kan de bal afleggen op de inkomende Roos Hoek die verwoestend uit kan halen en de bal in het doel ziet verdwijnen. Vier minuten later weer een corner van Judith. Weer valt de bal bij de tweede p[aal en zit iedereen mis, Iedereen, nou Celine niet die poeiert de bal tegen de touwen 0-3, dit is meteen de ruststand. Gebeurt er dan niets meer de rest van de eerste helft? Jawel, een aantal gemiste kansen waardoor het met de rust makkelijk 0-6 had kunnen staan. En ja, na 30 minuten spelen gaat Eline naar de kant en komt Iris Filippo binnen de lijnen. Verder hebben we nog wat fraaie acties van Julia van Duijvenvoorde en Rosalie van Beelen. Ook de passes van Pieneke Remmelzwaal zijn bijzonder fraai, maar echt resultaat heeft dit allemaal niet. Dat is ook meteen de les van de eerste helft. Het moet de tweede helft wat scherper, wat geconcentreerder.

Nou dat hebben de speelsters zeker meegenomen naar het veld. Wat een voetbalshow werd er neergezet. Wat een vloeiende combinaties. En wat een fraaie doelpunten. Maar eerst was er de wissel na 10 minuten. Rosalie eruit en Willemijn Haasnoot erin. Na 13 minuten een overtreding recht voor het doel van DSVP. Pieneke eist de bal op, legt hem neer, neemt een korte aanloop en legt de bal letterlijk in de rechterbovenhoek van het doel buiten bereik van de keepster. Met dit doelpunt zet zij een paar missertjes uit de eerste helft meer dan recht. Dan moeten we wat lang wachten op de volgende treffer. Maar het was het aanzien meer dan waard wat er op het veld gebeurt. Dan in zeer korte tijd veel doelpunten. 21e minuut. Een aantal passes en de bal komt bij Willemijn, die kapt en draait door de verdediging en prikt de bal achter de keepster. 23e minuut een aanval van de thuisploeg over rechts. De noodrem werd niet gebruikt, maar was bij deze stand ook niet echt nodig. De bal verdwijnt onder Eliza door in het doel. Binnen een minuut een aanval van achteruit over 6-7 schijven naar voren, een voorzet van Julia precies op het hoofd van Pieneke 1-6. Vijf minuten later weer een corner van Judith en weer valt de bal goed voor het doel waar Pieneke de bal binnen kan lopen, 1-7. Dan is de show nog niet afgelopen want kort voor het einde van de wedstrijd vertrekt Willemijn over rechts, Emma vraagt en krijgt de bal en kan zo doorlopen en scoren en de eindstand op 1-8 brengen.

Komende zaterdag is Quick Boys vrouwen 1 thuis te bewonderen om 14.00 tegen Berkel.

Meer informatie en foto’s op www.quickboysvrouwen1.nl

Comments

comments

DELEN