Weer een wedstrijd met twee gezichten, maar wel de gehele wedstrijd een veel beter voetballend Quick Boys vrouwen 1. De eerste helft werd KMD, een competitie tegenstander van afgelopen helemaal overlopen.

Met fraaie en minder fraaie doelpunten werd naar het rustsignaal uitgelopen tot 0-6. Dat hadden er meer kunnen zijn als de scheidsrechter, in combinatie met zijn club assistent, eerlijker hadden beoordeeld. Tot twee keer toe een situatie affluiten die totaal geen buitenspel is, schande…. Ook in vriendschappelijke partijtjes kan ik niet tegen dit soort praktijken. Na rust wel kansen en gelukkig tegen het eind van de wedstrijd nog een doelpunt zodat de wedstrijd met een tevreden gevoel werd afgesloten.

De eerste helft was, zoals al gezegd, een sprankelende vertoning. Veel en ook mooie combinaties werden er door de Quick Boys vrouwen, nog steeds op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, op de mat gelegd. Bij de eerste de beste corner was het meteen raak. Judith jonker neemt de bal en laat hem bij de eerste paal in het doel draaien zonder dat er iemand ingrijpt, 0-1. 2 minuten later een zeer fraai uitgevoerde aanval over veel schijven met hele mooie combinaties. En dat allemaal op basis van 1 keer raken. Uiteindelijk geeft Judith de bal aan Roos Hoek die hem weer panklaar legt voor de opkomende Sanne van Beelen. Die haalt fraai en geplaatst uit, 0-2. En zo gaan we door. Na 12 minuten weer een sprankelende aanval, waarvoor we ook alle ruimte kregen. Dwars door het midden komt de bal bij Rosalie van Beelen die hem in een keer door weet e spelen naar de weglopende Emma van der Plas. Alleen voor de keepster, geen probleem voor haar, 0-3. De combinaties gaan maar door en vlak voor de drinkpauze halverwege de eerste helft gaat de bal vanaf links naar de aan de rechterkant staande Johanna. Die bedenkt zich gen moment en haalt verwoestend uit richting doel en de bal verdwijnt in de linkerbovenhoek, 0-4Na een half uur spelen een combinatie tussen Roos en Willemijn Haasnoot waaruit de laatste kan scoren, 0-5. Tien minuten later een corner vanaf rechts genomen door Judith. De bal valt in de 16 meter en de keepster zit helemaal mis. Johanna kan de bal het laatste zetje meegeven, 0-6.

Tijdens de rust een tevreden gevoel in de kleedkamer. De afspraken voor de tweede helft worden gemaakt en die luiden: ga door en maak er een mooie wedstrijd, maar vooral leer ervan en maak er een teamprestatie van. Ga niet voor de individuele actie. Dat werd door de meiden in de oren geknoopt en het schouwspel gaat de tweede helft verder waar het de eerste helft gebleven was. Fraai en zeer snel combinatie voetbal. Alleen gaat ook het weer mee spelen en omdat het behoorlijk warm was gaat het tempo er wel een beetje uit. Het spel is gewoon goed te noemen. Bij balverlies werd de bal in rap tempo weer heroverd en de aanval gezocht. We moeten wachten tot aan de 40e minuut voor het volgende doelpunt en daarvan kan je misschien zeggen dat het een minpuntje van de tweede helft was. Wie het spel heeft gezien moet echter toegeven dan dit het aankijken meer dan waard was. De wedstrijd werd dan ook in stijl afgesloten met een pass vanaf rechts naar de aan de linkerkant vrijstaande Willemijn. Die kan door en de eindstand op 0-7 bepalen.

Een nuttige oefenwedstrijd. Komende week 2 bekerwedstrijden. Dinsdag uit bij en tegen Zevenhoven, aanvang 19.30 uur. En zaterdag uit bij Floreant in Boskoop, aanvang 17.00 uur.

Meer info en foto’s: www.quickboysvrouwen1.nl