De voorlaatste oefenwedstrijd tegen tweede klasser RVVH uit Ridderkerk. Een stevige middenmoter in deze klasse dus een pittige tegenstander om tegen te voetballen.

De Vrouwen van Nieuw Zuid hadden het dan ook knap lastig vandaag. De ruststand werd bereikt in de blessuretijd van de eerste helft, 1-0. In het vervolg gaven de Katwijkse vrouwen 2 doelpunten weg, maar kwamen in het laatste kwartier zeer sterk terug en wisten met de volle buit richting Katwijk te gaan.

Een lastige klus, vooral omdat nogal wat mensen ontbraken vanwege blessures en opendagen van scholen. Een van de problemen die opgelost moest worden was het keepersprobleem. Eliza van de Plas is op de weg terug maar kan pas maandag weer gaan trainen nu het gips eraf is. De noodgreep de eerste was dan ook Roos Hoek in het doel met als opdracht om als een veredelde laatste vrouw te gaan spelen. Verder ging de ploeg meteen aangepaste opstelling het veld in, namelijk 1-4-4-2 in plaats van het vertrouwde 1-4-3-3. Het centrale duo op het middenveld, Emma van der Plas en nieuwkomer Soraya den Dulk, overgekomen van de MB1 en pas 14 jaren jong.

Door deze opstelling stonden flink wat speelsters op andere plekken. Vanaf het eerste fluitsignaal, van de overigens uitstekend leidende scheidsrechter, een lekkere pot voetbal. Twee ploegen die er een leuke pot van wilde maken. Quick Boys grijpt meteen het initiatief en kan druk zetten op het doel van RVVH. Roos doet wat ze moet doen. Meevoetballen op de eigen helft en daar de achterhoede ondersteunen waar nodig. En dat kan geen kwaad met weer een voorhoedespeelster die achterin gezet is en het daar best moeilijk heeft. Op het middenveld worden leuke duels uitgevochten waarbij nieuwkomer Soraya laat zien dat ze in ieder geval spelinzicht heeft en positioneel een goede wedstrijd neerzet en daarbij mooie acties laat zien. Toch gaat de ploeg uit Katwijk met een 1-0 achterstand de rust in. Op slag van rust een misverstand rond de middenlijn en balverlies. Een snelle bal vanaf de linkerkant naar het midden en daar verliest Dieuwertje van der Plas het duel van haar directe tegenstandster. Die krijgt daarop een schietkans en Roos is kansloos.

Na rust besluiten we verder te gaan op de ingeslagen weg. Alleen Pieneke geeft aan niet meer te kunnen en gaat op doel staan. Willemijn Haasnoot is nog niet helemaal fit en kiest ervoor om op de bank te gaan zitten. Roos gaat op haar vertrouwde plek spelen en Emma schuift daardoor door naar de rechtshalf positie. Heel sterk komen de bezoekers uit de startblokken. Dat resulteert in de 10e minuut in de gelijkmaker. Emma stoomt door over rechts en zet voor. Judith Jonker mist en daardoor valt de bal voor de voeten van Roos Hoek. Die kan uithalen en het is gelijk. De vreugde is echter van korte duur. Binnen 5 minuten staat er een 3-1 achterstand op het scorebord. Twee identieke doelpunten van de thuispartij, die onze zwakke plek heeft gevonden. Twee ballen over de verdediging, Twee een op een situaties. En twee keer is het raak. Maar hierna pakken de Katwijkse vrouwen het weer op en proberen de overwinning uit het vuur te slepen. Dat valt echter niet mee in het keurslijf waarin ze door de begeleiding zijn geplaatst. De voor hen vreemde opstelling voelt namelijk zo. Een kleine 20 minuten voor tijd de opdracht om de opstelling aan te passen naar 1-4-3-3.

En zie in een keer gaat de trein, die al goed liep nog beter lopen. En de tegenstander kan niet anders dan achteruit lopen. Met Roos Hoek als drijvende en gevaarlijke kracht vanaf het middenveld wordt RVVH overlopen, kun je wel zeggen. In de dertigste minuut een steekbal van Sanne van Beelen, haar gevaarlijke wapen, dwars door het hart van de RVVH verdediging op Roos. Die kan door op de keepster en haar tweede aantekenen. 5 minuten later weer een bal op Roos. Die staat op het randje van buitenspel. Soraya die buitenspel staat maar niet meedoet met deze aanval. Roos kan doorlopen en geeft aan de meegelopen Soraya aan dat ze achter de bal moet blijven. De keepster van RVVH moet een keuze maken en kiest voor het uitlopen op Roos. Die legt op haar beurt de bal terug op de meegelopen Soraya die in haar eerste wedstrijd voor vrouwen 1 haar eerste doelpunt kan maken, 3-3. Met nog 10 minuten te gaan gaat Quick Boys vrouwen 1 vol voor de overwinning. En als is het mar vriendschappelijk, de drive om te winnen is nu ook aanwezig. Die winnende treffer komt in de 40e minuut. Een strakke voorzet van Judith valt bijna op de doellijn naar beneden. Daar staat komt Emma als uit het niets op af en kopt de bal over de doellijn. De overwinning is met dit doelpunt een feit.

De speelsters hebben laten zien dat ze ruggengraat tonen door uit een bijna uitzichtloze situatie alsnog de overwinning uit het vuur te slepen. Ook mooi om te zie dat de ploeg als geheel een taak goed kan uitvoeren en als het nodig is van speelstijl kan wisselen, ook midden in de wedstrijd als dat nodig is. Woensdag 10 februari de laatste oefenwedstrijd thuis tegen de beloften DSS uit Haarlem, aanvang 20.00 uur