Een bikkelharde wedstrijd waarin de scheidsrechter het allemaal liet gebeuren. Op achterstand komen tot twee keer toe en toch nog de overwinning uit het vuur slepen.

Dat is in het kort de wedstrijd uit in Rotterdam tegen FC Maense. De Vrouwen van Nieuw Zuid hebben het verschrikkelijk zwaar gehad deze wedstrijd. Met het verlies van de midweekse wedstrijd in het achterhoofd en de wil om te winnen en zo een basis te leggen voor het kampioenschap was enorm. Dit is een overwinning van het collectief, een ijzersterk collectief.

Het begin van het duel was voor Maense en dat resulteerde in de 4e minuut in een vrije trap zo’n 30 meter van het doel. Direct of indirect, dat was de vraag, maar het schot gaat in een keer op het doel en via de handen van onze keep het doel in. Hierna proberen wij grip op de wedstrijd te krijgen en dat lukt. Een corner in de 12e minuut van Judith Jonker valt bijna op de doellijn en daar komt Emma van der Plas in die met een fraaie kopbal de gelijkmaker op het scorebord zet. De bezoekers verhogen het tempo en de bal gaat snel rond. In de 20e minuut een aanval over veel schijven met 1 keer raken. Uiteindelijk komt de bal bij Judith. Die bedenkt zich niet en haalt verschrikkelijk hard uit. De bal verdwijnt vanaf zo’n 25 meter in het doel. Onhoudbaar voor de uitstekende keepster van Maense. Er wordt nog een tandje bijgezet om de beslissende voorsprong te nemen. Ondanks de vele kansen lukt dat net niet. Dan een corner voor de thuisploeg in de allerlaatste minuut van de eerste helft. De bal komt hoog voor, vertwijfeling en dus niet goed genoeg ingrijpen en de kopbal die daar op volgt is raak, 2-2. Dat is meteen de ruststand.

Ondanks alle goede voornemens tijdens de rust laten we ons weer verrassen aan het begin van de tweede helft. Fel komt de thuisploeg uit de startblokken. Af en toe te fel en op of over het randje. Een beetje geïntimideerd. Een bal op de spits van Maense en die kan alleen door op Eliza van der Plas en scoren. Weer een achterstand en weer knokken om daar bovenop te komen. Toch lukt het de Katwijkse vrouwen om de rug te rechten en in de aanval te gaan. Met flinke tackles en schoppen probeert de thuisploeg de voorsprong te behouden. Dan na ruim een kwartier spelen een supersnelle uitbraak en de bal gaat naar de linkerkant. Daar kan Willemijn Haasnoot haar tegenstander passeren en snel de 16 meter opzoeken. Zij ziet ook nog eens kans de bal terug te leggen op Pieneke Remmelzwaal die deze buitenkans prachtig weet te verzilveren. Vol wordt hierna de aanval gezocht en steeds is het de scheids die de andere kant op kijkt bij de zoveelste schop. Maar de bezoekers krijgen loon naar werken. Een diepe bal op Pieneke, die geeft aan dat Emma door moet lopen en met een prachtige doorkopbal wordt Emma richting doel gezonden. De keepster komt uit en Emma prikt de bal langs haar in de verre benedenhoek. De ontlading is enorm en dat is begrijpelijk. Deze stand kunnen de Quick Boys vrouwen vast houden tot na het laatste fluitsignaal.

De punten zijn binnen al was het wel een zwaar bevochten overwinning. Komende zaterdag de volgende competitiewedstrijd uit bij SVS in Capelle a.d. IJssel om 11.30 uur.

Vorig artikelKatwijkse schrijversavond
Volgend artikelTafeltennistoernooi Hartlijngroep B van Visser ’t Hooft