Wedstrijden tegen dorpsgenoot FC Rijnvogels zijn voor de vouwen van Nieuw Zuid altijd lastige wedstrijden. En ook in het voetbal geldt: Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de wedstrijd die vandaag gespeeld moet gaan worden.

De uitwedstrijd werd met grote cijfers gewonnen, maar Rijnvogels vrouwen 2 heeft een nogal wisselend team. Speelsters van het eerste elftal die terugkomen van een blessure moeten wedstrijdritme opdoen in het tweede. Ook talenten uit andere teams worden uitgeprobeerd in dit team. Dus is het lastig inschatten wat de tegenstander zal gaan doen. Gaan ze massaal voor het doel liggen of gaan ze mee voetballen. Nou dat laatste gebeurde en daar hadden De vrouwen van Nieuw Zuid het knap lastig mee. Toch werd de wedstrijd in winst omgezet, na weer eerst op achterstand te hebben gestaan.

Ook afgelopen zaterdag stond er weer een flinke bries op Nieuw Zuid. De wedstrijd tegen Rijnvogels werd gespeeld op veld 3. Het meest gunstige veld omdat iets in de luwte ligt, maar wel met een lastige valwind vanuit de duinen. Afgetrapt werd met wind tegen. Rijnvogels liet meteen zien waarvoor ze gekomen waren, de thuisploeg zo moeilijk mogelijk maken. De eerste aanvallen, met wind mee, waren dan ook voor de bezoekers en die kregen in de eerste minuut meteen een corner mee. Die wordt scherp ingedraaid pal op de doellijn. Onze keepster had daar grote moeite mee en de bal verdwijnt in het net. De vroege achterstand is daar. Niet op gerekend, maar er is nog bijna een hele wedstrijd te spelen. Vanaf de aftrap trachten de Quick Boys vrouwen de aanval te zoeken en het spel nu naar zich toe te trekken. Dat lukt aardig en Dieuwertje van der Plas wordt op volle snelheid op rechts de diepte ingezonden. Zij trekt de bal voor die neerkomt bij de tweede paal. Daar staat Willemijn Haasnoot die de bal eenvoudig in kan koppen en dus is het weer gelijk. Daarna gaat de wedstrijd op en neer met een klein veldoverwicht voor de thuisploeg. Dat betaald zich in de 25e minuut uit in een doelpunt. Een fraaie aanval met een combinatie dwars door het uit elkaar gespeelde hart van de Rijnvogels verdediging waar Roos Hoek in een keer door kan lopen op de keepster en fraai kan afronden. De voorsprong is daar, maar wat hebben De vrouwen van Nieuw Zuid het moeilijk. In de 37e minuut kan de wedstrijd beslist worden, echter onze spits schiet de moeilijk te controleren bal net over het houtwerk en dus gaan we rusten met een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Die gaat niet geheel tevreden op weg naar de kleedkamer.

Na rust probeert Quick Boys de bal sneller rond te laten gaan en eerder te storen. Dat lukt gedeeltelijk, maar het Rijnvogels echt lastig maken lukt niet en dat is een verdienste van de bezoekers die in een goed resultaat geloven en daar vol voor gaan. Dat blijkt wel als in de 10e minuut de gehele achterhoede inclusief onze keepster wordt uitgespeeld en de gelijkmaker binnen ligt. Zoals al eerder gezegd, Rijnvogels is een lastige tegenstander voor dit Quick Boys, waar de concentratie de laatste, weken, lijkt wel, wat minder is. Toch geloven zij, net als de bezoekers, in een goed resultaat. Daardoor wordt er, voor de toeschouwers een leuke wedstrijd op de mat gelegd. Over en weer acties met een iets sterker Quick Boys, moet gezegd worden. Je ziet nu ook, zo halverwege de tweede helft, dat de thuisploeg drie keer per week traint en het tempo iets hoger kan leggen. Dat tempo breekt de bezoekers op en zij moeten meer en meer achteruit. In de 23e minuut geeft dat loon naar werken. Een snelle aanval over vele schijven wordt door Willemijn over de rechterkant afgerond en de 3-2 ligt erin. Honger naar meer, maar niet bij machte om nog meer te scoren. En een tegenstander die tot het laatst blijft geloven in minimaal een punt, maar het zeer zwaar heeft met het tempo van de wedstrijd. En zo blijft het 3-2 en kunnen we concluderen dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder doen en dat Rijnvogels veel en veel meer partij heeft gegeven dan in de thuiswedstrijd op de Kooltuin. Een leuke en sportieve wedstrijd waarin Quick Boys net 1 keer meer wist te scoren dan de bezoekers.

De winst is binnen en de koppositie gehandhaafd. De eerstvolgende wedstrijd is de oudejaarswedstrijd op 31 december om 11.00 uur. Daarna volgen in januari oefenwedstrijden tegen tweede klassers om dan in februari de competitie weer te hervatten. Blijf De Vrouwen van Nieuw Zuid volgen via www.quickboysvrouwen1.nl