De eerste competitiewedstrijd is door de vrouwen van Quick Boys in winst omgezet, maar had ook een zware zwarte rand. 5 minuten voor tijd, bij een 1-5 stand voor de bezoekers, wordt de bal door Ariston diep gespeeld. De spits speelt de bal te ver voor haar uit, Nelleke Vos, onze keepster, komt uit, heeft de bal maar krijgt de knie van de spits vol in haar gezicht. Bij Nelleke gaat even het licht uit en als ze bijkomt, staat onze verzorgster Marleen Bellekom al naast haar. De tijd daar tussenin is ze kwijt. Een vluchtige inspectie geeft als uitkomst een paar losse tanden en een lichte hersenschudding. Nelleke moet naar de kant voor verdere verzorging en Emma neemt over. De eindstand is en blijft 1-5, maar wij zijn voorlopig onze keepster kwijt.
De wedstrijd voor de nieuwe competitie is door de vrouwen van Quick Boys met passie en vol overgave gespeeld. In de3e minuut lag de 0-1 er al in. Emma van der Plas komt door over links, schiet op het doel, de keepster moet lossen en dan is Eline Meijvogel er als de kippen bij om de score te openen. Binnen het kwartier ligt de 0-2 er al in. Een voorzet van Gerda Guijt wordt door Pieneke Remmelzwaal ingetikt. Daarna nemen we iets gas terug. De bal gaat rond en de First//man Schuitemaker brigade komt niet in gevaar. De kansen zijn legio, echter zijn we net niet scherp genoeg. Kort voor rust een aanval over veel schijven waar Sanne van Beelen, Pieneke Remmelzwaal voor de assist en Gerda voor de afronding bij betrokken zijn.
In de rust een tweetal wissels. De licht geblesseerde Judith Jonker en Willemijn Haasnoot worden gespaard en in hun plaats komen Roos Hoek en Rosalie van Beelen. En ook in de tweede helft is het zeer snel raak. In de 5e minuut kan Emma een vrije trap doorschuiven op Gerda die het doelpunt voor haar rekening neemt. 4 minuten later staan we met zijn allen naar voren en kan de thuisploeg een snelle counter plaatsen en de eretreffer maken. Wij blijven knokken voor elke bal. De opstelling die we hanteren zorgt voor veel verwarring bij de tegenstander en die zorgt er ook voor dat elke keer een andere speelster in een kansrijke positie komt om op het doel te schieten. Zo ook Sanne die na knap rondspelen uiteindelijk de bal vanaf zeker 30 meter op het doel kan rammen. De keepster heeft de bal alleen maar gehoord, dat kan niet anders, zo hard was dat schot en staat het dus 1-5. De Katwijkse vrouwen spelen hierna de wedstrijd rustig uit, nou ja rustig………. Op dat ene incident na dan 5 minuten voor tijd als Nelleke Vos keihard in aanraking komt met de knie van de spits van Ariston 80 en van het veld moet. Emma neemt haar plaats in voor de laatste paar minuten en weet haar doel schoon te houden.
Achteraf heeft Nelleke een paar kleine fracturen in haar bovenkaak, 3 losse tanden, zwaar gekneusde kaak en is er een kies finaal verticaal in twee stukken gebroken en moest er na een bezoek aan tandarts, ziekenhuis en weer tandarts een stuk van die kies verwijderd worden. Nelleke is door deze botsing zeker 6 weken uitgeschakeld. Vanaf deze plek heel veel sterkte Nelleke.
Leo Bellekom