Met Eliza van der Plas in het doel voor de geblesseerde Nelleke Vos en Gerda Guijt geblesseerd thuis werd er om 12.45 afgetrapt tegen deze tegenstander uit ‘s-Gravenzande. Vorige week was deze ploeg goedvoor een ruime overwinning uit bij KMD. Dus we waren gewaarschuwd.
Het begin was wat nerveus, al speelden we in de vertrouwde opstelling van de laatste weken. Echte kansen kregen we niet, het waren meer plaagstootjes. Maar na 10 minuten spelen waren we de zenuwen de baas en werd er vrij uit gevoetbald. Dat resulteerde achter elkaar in gevaarlijke situaties voor het doel van de niet altijd klemvaste keepster van de thuisploeg. Na 17 minuten is er dan de openingstreffer. Deze komt op naam van Emma van der Plas na een een-tweetje met Willemijn Haasnoot. Twee minuten later komt onze laatste vrouw door over de rechterkant en kan uithalen op het doel. De keepster moet lossen en daar is Pieneke Remmelzwaal voor haar doelpuntje. We drukken door en de tegenstander is volkomen het overzicht kwijt. Met de snel opkomende speelsters weten ze niet goed om te gaan. Zo is het weer Emma die op aangeven van Judith Jonker in de 24e minuut door kan komen en de 0-3 binnen kan schieten. Dan moet Pieneke met een lichte spierblessure van het veld en komt Janneke Schaap binnen de lijnen. Dat betekend wel wat omzettingen in de ploeg maar het blijft lekker lopen. In de 29e minuut een een-tweetje tussen Emma en Sanne van Beelen. Emma kan weer vrij doorlopen en de bal achter de keepster in de touwen leggen. Hierna wordt wat gas terug genomen en spelen we de wedstrijd tot aan de rust rustig uit.
Na rust een ander ‘s-Gravenzande. Feller en fysieker. Kleine knijpjes, tikken tegen de enkels en noem maar op. Wij laten ons hierdoor, mede door de leeftijd van een aantal speelsters, intimideren. Die zijn dat duidelijk niet gewend. De wedstrijd wordt daardoor minder sprankelend dan de eerste helft, maar de First//man Schuitemaker brigade geeft geen kans meer weg en zo blijft en wordt de eindstand staan op 0-4.
Komende zaterdag de eerste competitie thuiswedstrijd van dit seizoen. Quick Boys vrouwen 1 – RKDES vrouwen 1, aanvang 14.15 uur. Meer info over Quick Boys vrouwen 1 op www.quickboysvrouwen1.nl
Leo Bellekom