Op woensdagavond 19 augustus stond de bekerwedstrijd tegen Nicolaas Boys uit Nieuwveen op het programma. Vanaf de aftrap een veel sterkere thuisploeg. Met snelle combinaties werd de tegenstander al in de eerste helft op een flinke achterstand gezet. De tweede helft werd er min of meer met de handrem erop gespeeld en veranderde er niets aan de stand die al bij rust was bereikt.
Vooral de eerste helft was een genot om naar te kijken. Al in de achtste minuut kwam de thuisploeg om een verdiende 1-0 voorsprong. Een fraaie aanname van Roos Hoek die de bal neerlegt voor de inlopende Emma van der Plas die op haar beurt met een geplaatst schot de bal buiten bereik van de keepster in het doel prikt. Vanaf dat moment is het eigenlijk alleen nog maar Quick Boys wat de klok slaat. Nicolaas Boys, gestart in een 4-4-2 opstelling, voetbalt alleen nog maar achteruit. Toch moeten we tot aan de 24e minuut wachten op de tweede treffer. Die komt van Willemijn Haasnoot die met een perfecte steekpass wordt aangespeeld, door kan gaan en oog in oog met de keepster koelbloedig kan scoren. Dan gaat het ineens doelpunten regenen want 4 minuten later ligt de volgende er al in. Deze komt weer op naam van Emma. Zij krijgt de bal diep aangespeeld over de linkerkant, trekt naar binnen, kapt de keepster uit en scoort. Weer twee minuten later een aanval over rechts. De bal komt hoog voor bij de tweede paal en daar staat Pieneke Remmelzwaal die de bal perfect aanneemt, weg kan draaien van haar tegenstander en de bal achter de keepster tegen de touwen knalt. Dan doen de bezoekers wat terug. Een aanval waar totaal geen gevaar in zit. Iets te laat druk zetten op de tegenstander en een bal vanaf zeker 20 meter die over Eliza van der Plas in het doel gaat, 4-1. Hierna pakt de thuisploeg de draad weer op en gaat vol op de aanval spelen. Een paar vlotte combinaties en Willemijn komt in balbezit aan de rechterkant. Trekt naar binnen en legt op het laatste moment af op Roos. Die staat door de actie van Willemijn helemaal vrij voor de keepster en kan de bal onder haar door in het doel prikken. Ruststand 5-1.
Na rust een ander beeld . Nicolaas Boys gaat in een ander systeem spelen, 4-3-3 en zet iets meer druk. Aan de kant van Quick Boys is Julia van Duijvenvoorde vervangen door Rosalie van Beelen. De aanvallen lopen nog wel aan Quick Boys kant maar het lijkt alsof er zand in de motor zit, terwijl de meiden wel hadden afgesproken om gewoon door te gaan met het goede spel uit de eerste helft. Maar op de een of andere manier kunnen we het doel niet meer vinden. Niet dat er geen kansen waren, integendeel. Die waren er volop, alleen de scherpte is er niet meer. Corners, vrije trappen, aanvallen, allemaal genoeg alleen geen doelpunten. Aan de andere kant weet ook Nicolaas Boys niet meer tot scoren te komen en zo eindigt de wedstrijd in een 5-1 overwinning voor de thuisploeg.
Quick Boys vrouwen 1 is nog steeds op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Iets voor u om een jongen en gretige groep speelsters te sponsoren? Mail naar info@quickboysvrouwen1.nl
Op www.quickboysvrouwen1.nl is meer informatie te vinden over dit team en uiteraard foto’s van deze wedstrijd en alle andere wedstrijden en activiteiten van dit team.
Leo Bellekom

Comments

comments

DELEN