De eerste helft overklast een veel beter combinerend Quick Boys vrouwen 1 de reserves van FC Rijnvogels. Meet flitsende aanvallen, bijna perfect combinatievoetbal, en met veel drang naar voren krijgt Rijnvogels een lesje effectiviteit van de Vrouwen van Nieuw Zuid.

Met een duidelijke 0-6 wordt de kleedkamer opgezocht voor de verdiende rust. Na rust zijn de bezoekers nog steeds oppermachtig maar het zware veld en het snelle en felle druk zetten de eerste helft heeft haar tol geëist. Er wordt in de tweede helft slechts een keer gescoord, maar achterin wordt er niets, maar dan ook helemaal niets weggegeven. De wedstrijd eindigt daarom in een dik en dik verdiende overwinning voor de bezoekers.

Als we kijken naar de eerste helft heeft de thuisploeg eigenlijk alleen maar achteruit gelopen en mochten ze hun handen dicht knijpen dat het maar 0-6 stond bij de rust. Het begin was wat onrustig. Veel foute passes en dat was alleen maar toe te schrijven aan de spanning die een derby met zich meebrengt. Na 12 minuten is de ban dan gebroken. Een pas van Emma van der Plas op de diepgaande Willemijn Haasnoot betekent de 0-1. Het enige dat Willemijn hoeft te doen is de keepster passeren en dat was een simpele actie. Drie minuten later een corner van Judith Jonker. Die komt uiteraard bij de tweede paal naar beneden en daar staat Pieneke Remmelzwaal om de bal in het doel te koppen. Dan moeten we tien minuten wachten op de volgende treffer. Die tien minuten waren verre van saai, want het voetbal van de Vrouwen van Nieuw Zuid grensde aan het perfecte. Sanne van Beelen geeft een diepe bal op maat aan de vragende Emma. Die krijgt de bal perfect aangespeeld en via de handen van de keepster scoren. Dan een hele roerige minuut. Het is allereerst Pieneke die de bal die van de lat terugkomt over kopt en in de aanval daarop wordt een doelpunt van haar wegens buitenspel afgekeurd. Niet veel later is het dan toch raak. De keepster van Rijnvogels mist de bal en van de drie inlopende speelsters van Quick Boys is het aanvoerdster Roos Hoek die kan scoren. En nog is de koek niet op. Vlak voor rust een snelle combinatie over rechts en de bal komt bij Roos. Die legt af op de inkomende Emma en het is 0-5. Twee minuten later een diepe bal op Willemijn die perfect aanneemt, de keepster omspeelt en de 0-6, tevens ruststand, op het scorebord zet.

Het was de bedoeling de tweede helft door te drukken en de score op te hogen tot in de dubbele cijfers. Maar verder dan 1 doelpunt in de 15e minuut zijn we niet gekomen. Met een aanval over links en de voorzet van Julia Duijvenvoorde precies op het hoofd van Pieneke is het 0-7. Verder komen we niet tot scoren de tweede helft. Ook Rijnvogels kan geen potten breken en zo blijft het 0-7. Een mooie wedstrijd voor de bezoekers. En je ziet dat een keertje extra trainen in de week vruchten af gaat werpen. De ploeg is scherper, conditioneel goed en iedereen wil voor elkaar werken, kortom het is een elftal. Een elftal ook waarin speelsters op meerdere posities uit de voeten kunnen en niet vastzitten aan een positie op het veld.

Aanstaande zaterdag spelen de vrouwen van Nieuw Zuid thuis om 14.00 uur tegen Maense vrouwen 1. Wilt u een leuke wedstrijd zien kom dan eens kijken bij Quick Boys vrouwen 1.

Meer informatie en foto’s op www.quickboysvrouwen1.nl

Vorig artikelCDA: Speel- en trapveld bij Salem bijna klaar
Volgend artikelWisselvallig RVV komt tekort bij Nesselande