De derby tussen FC Rijnvogels en Quick Boys is zaterdag geëindigd in een 0-3 winst voor de Blauw-Witten. De strijd op Sportpark De kooltuin om de dorpseer was een prooi voor Quick Boys, vanaf de eerste minuut werd er druk gezet en kon Rijnvogels weinig tegenstand bieden. Met een mooie goal van Jesse Driebergen op aangeven van Joey Ravensbergen werd in de 18e minuut de score geopend.

Halverwege de eerste helft kreeg Rijnvogels-speler Jaap van Duijn een rode kaart omdat hij spuugde naar zijn tegenstander, Delano A Cohen. Dat hij terugspuugde omdat hij uitgedaagd werd door A Cohen was de scheidsrechter ontgaan. Van Duijn heeft een verleden bij Quick Boys en staat bekend als een briljante voetballer met onbesuisde acties, mede hierdoor werd hij bij de Blauw-Witten aan de kant gezet.

Na afloop van de wedstrijd gaf Rijnvogels-trainer Hein van Heek aan “even helemaal klaar te zijn met Jaap. Het allerlaagste wat je kunt doen in de voetballerij is iemand bespugen”. Volgens van Heek is er de hele week gewaarschuwd voor A Cohen. “Dat is een rat in het veld. Het is een hele goede voetballer maar hij gaat uitdagen en uitlokken”.

In de tweede helft kon Quick Boys verder uitlopen met, opnieuw, een doelpunt van Jesse Driebergen en tenslotte Kenneth Misa Danso.

Door het verlies van FC Rijnvogels moet de club de komende tijd wel punten gaan sprokkelen om uit de gevarenzone qua degradatie te komen.

Verslaggever Ton de Vries praat na met Quick Boys-speler Jesse Driebergen:

Verslaggever Remco Mentink bespreekt de wedstrijd met Rijnvogels-trainer Hein van Heek:

De wedstrijd samengevat door verslaggever Ton de Vries:

Comments

comments

DELEN