Op donderdag 21 september organiseert de gemeenteraad vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur in het gemeentehuis een hoorzitting over seniorenhuisvesting. Aanleiding voor de bijeenkomst is de ontwikkeling dat ouderen langer zelfstandig thuis willen en moeten blijven wonen. Deze verandering in de woonbehoefte maakt het relevant om naar nieuwe woonvormen te kijken die bij die woonvraag aansluiten.

Het doel van de bijeenkomst is om als gemeenteraad te inventariseren hoe in Katwijk op die ontwikkelingen wordt ingespeeld (welke behoefte is er onder senioren en wat wordt er al gedaan?) en het verkennen van initiatieven en nieuwe woonconcepten die bijdragen aan een aanbod van huisvesting die aansluit bij een veranderende woonbehoefte onder senioren. Het gaat dan om een heel scala aan woonvormen zoals levensloopbestendige woningen, mantelzorgwoningen, moderne hofjes, groepswonen, thuishuizen en woonzorgcentra.

Voor de hoorzitting zijn 5 deskundige partijen uitgenodigd om hun kennis en ervaringen over huisvesting voor senioren te delen. De lokale organisaties woningcorporatie Dunavie, DSV Verzorgd Leven en de Initiatiefgroep 50plusinKatwijk vertellen over hun visie op seniorenhuisvesting en de activiteiten die zij daarvoor ontwikkelen . De Stichting Knarrenhof Nederland en het Kenniscentrum Wonen en Zorg zullen een toelichting geven op landelijk bewezen kansrijke woonvormen, als alternatief voor het zelfstandig thuis wonen of het wonen in een zorginstelling.

In het tweede deel van de avond vindt een gezamenlijke verkennende discussie plaats door de raadsleden en bovengenoemde organisaties naar de mogelijkheden van andere woonvormen in Katwijk en de rol van de gemeente en wooncorporatie daarbij.

De hoorzitting is niet alleen interessant voor raadsleden. Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen luisteren; aanmelding daarvoor is niet nodig.

Comments

comments

DELEN