KATWIJK – RAP Leiden heeft de selectie bekend gemaakt die in aanmerking komt voor de RAP071, de Rijnlandse Architectuur Prijs 2017. De 26 projecten op de longlist zijn afkomstig uit de tien deelnemende gemeenten in de Leidse regio en variëren sterk in grootte en karakter.

De komende maand buigt een jury zich over de selectie om tot een shortlist te komen. Op 28 oktober wordt de shortlist bekend gemaakt en kunnen inwoners uit de regio online een stem uitbrengen op hun favoriete gebouw.

De nieuwe stadsbouwmeester van Leiden Hilde Blank neemt de rol van juryvoorzitter op zich. Bij de lastige taak tot een shortlist en – uiteindelijk de winnaar van de juryprijs – te komen wordt zij ondersteund door Thijs Asselbergs van TU Delft, Walter van Nieuwland en bestuurslid van RAP Leiden Jan Willem ter Steege. Namens de winnaar van de vorige editie, Royal Haskoning DHV, neemt Richard van den Brule plaats in de jury.

Stemmen voor de publieksprijs
Met de bekendmaking van de shortlist op zaterdag 28 oktober start ook de stemperiode voor de publieksprijs, waarin inwoners van de deelnemende gemeenten via www.rapleiden.nl een stem kunnen uitbrengen op hun favoriete project. De stembussen sluiten een maand later, op 27 november, twee dagen voor de uitreiking. Bij de voorgaande editie brachten ruim 2000 mensen een stem uit. Toen won Kustwerk Katwijk, die eveneens met de juryprijs aan de haal ging.

De feestelijke uitreiking vindt plaats op woensdag 29 november tijdens een speciale editie van Stadscafe in Scheltema. Op deze avond worden zowel de winnaar van de jury- als de publieksprijs bekend gemaakt.

Comments

comments

DELEN