“Vanwege ongeregeldheden tijdens de Kermis van vorig jaar is uit de evaluatie gekomen dat de veiligheid en openbare orde tijdens de Kermis een aandachtspunt is.

In het proces van de vergunningverlening voor de kermis van dit jaar heeft de politie een aantal adviezen gegeven. Het advies om 2 beveiligers/toezichthouders op de kermis te hebben is door de gemeente overgenomen en is als veiligheidsvoorschrift opgenomen in de vergunning. Dat is ook gemeld aan de Oranjevereniging.

Bij inspectie is gebleken dat niet is voldaan aan dit voorschrift. Daarop is de standaard sanctionering opgelegd. Dat is nu de situatie.

Vanzelfsprekend heeft de gemeente contact hierover gezocht met de Oranjevereniging.”

Comments

comments

DELEN

5 REACTIES

  1. Helemaal eens met Caroline. Als die autisten bij de afdeling Veiligheid van de gemeente Katwijk een keer de cursus ‘meedenken met de klant’ zouden volgen, dan was de OV al veel eerder op de hoogte geweest van de eis voor beveiligers. Altijd, bij ieder evenement, wordt op last minute een vergunning afgegeven waardoor een organisator lang in onzekerheid verkeert. Dat werkt niet motiverend om vrijwillig je nek uit te steken. De portefeuillehouder veiligheid, de burgemeester in dit geval, moet zich eens focussen op z’n werk binnen de gemeente Katwijk, in plaats op baantjes te jagen die die toch niet krijgt.

  2. Als er ongelukken gebeuren dan wijzen naar de gemeente omdat ze strenger hadden moeten controleren. Roepen om regeltjes. En als ze dan vooraf die regeltjes stellen dan doet de gemeente weer moeilijk. Nooit goed.Alles was dacht ik toch vooraf bekend. De gemeente heeft correct gehandeld.

  3. Er bestaat ook nog zoiets als samenwerken. Waarom gelijk zwaaien met een sanctie? Het gaat om de organisatie van een VOLKSfeest, op poten gezet door hoofdzakelijk vrijwilligers, misschien moet je dan als gemeente de helpende hand toereiken in plaats van gelijk te straffen. Lekker motiverend!

    • Is dat zo, Carolien?
      Nou, dan komt de gemeente met de vergunningsvoorwaarden mooi ongeloofwaardig over.

Comments are closed.