KATWIJK – De gemeente Katwijk en ontwikkelaar Van Zessen Claer hebben woensdag de realisatieovereenkomst voor de laatste fase van ’t Duyfrak ondertekend. In deze overeenkomst staan afspraken over het aantal en het soort woningen dat in het gebied tussen de Dorpsweide, de Oude Rijn en de Burg. Van Oordsingel komen.

‘Een mijlpaal’, aldus wethouder Krijn van der Spijk, ‘met de bebouwing van dit laatste stuk gaan we ’t Duyfrak mooi afronden. Ik ben er trots op dat ondanks de crisisjaren de wijk toch de hoge kwaliteit heeft kunnen behouden die we van begin af aan voor ogen hadden. Met de afronding van ’t Duyfrak krijgen we er een mooi stuk Valkenburg bij’.

In de laatste deel van ’t Duyfrak worden 77 woningen gebouwd, waaronder rijwoningen, twee-onder-een-kap woningen, herenhuizen en 5 vrijstaande woningen. De woningen komen gefaseerd in de verkoop. Daarnaast biedt de gemeente in dit deel van de wijk de laatste vier bouwkavels aan voor particulier opdrachtgeverschap. De eerste 2 kavels komen in 2018 in de verkoop. Verder wordt het tweede deel van de sloepenhaven aangelegd aan de overkant van het plantsoen bij de Burg. Mullerstraat, die plaats biedt aan negen sloepen. Behalve aan de woningbouw wordt het komend jaar ook gewerkt aan de fietsbrug over de Oude Rijn, die eind 2018 klaar moet zijn. De woningbouw wordt volgens de planning eind 2020 afgerond.

De verkoop van de eerste 41 woningen start 20 oktober. Meer informatie over de woningen, kavels en de wijk vindt u op www.tduyfrak.nl.

Comments

comments

DELEN