Nadat afgelopen zaterdag Heren 1 van Grasshoppers met een klinkende overwinning naar de kleedkamer vertrok, was de Cleijn Duin Arena het terrein voor het dames elite korps van Rick Driessen. De Katwijkse dames wonnen vorige week de belangrijke uitwedstrijd tegen directe concurrent Loon Lions met het kleinste verschil in deze competitie (68-69) en deelt daarmee de tweede plek, maar de verschillen tussen de nummers 2 en 5 van de competitie zijn zeer klein.

Amazone Utrecht dat enkele speelsters zag vertrekken, kreeg dit weekend de twijfelachtige eer om met het grootste verschil dit seizoen naar huis gestuurd te worden. De geel-zwarte brigade won met maar liefst 65 punten verschil (88-23). Met de uit Spanje afkomstige nieuwe aanwinst Irene Sanchez Gomez in de gelederen begon Grasshoppers vol vertrouwen aan de wedstrijd.

Solar-systemen Grasshoppers ging fel van start en Evelien Messemaker zorgde met 8 punten op rij voor de eerste klap voor de Utrechtse dames. Noor Driessen liet met een mooi 3-punts schot zien ook over schutterskwaliteiten te beschikken. Coach Rick Driessen, bijgestaan door Wouter Star, wisselde de 10 beschikbare speelsters regelmatig per 5 tegelijk. Dit zorgde ervoor dat alle speelsters uiteindelijk tussen de 19 en 21 minuten speeltijd krijgen. Grasshoppers verdedigde goed en aanvallend wisten ze het net ook prima te vinden, waardoor dit kwart met een ruime 23-9 afgesloten wordt.

Het tweede kwart lijkt Amazone iets terug te kunnen doen door het verschil terug te brengen naar 11 punten. Onder aanvoering van de onverzettelijke Ingrid van der Plas, die evenals Evelien Messemaker een double/double pakte, ging Grasshoppers los. Het was tijd voor de 3-punts contest. Mia Hordijk, Fleur Kuijt (2x), Irene Sanchez (eerste score in NL) en Sonja Kuijt (2x) zorgen met afstandschoten voor de definitieve genadeklap voor de dames uit de Domstad (52-19).

Ilse Kuijt opent het derde kwart met weer een driepunter. Carola Menken pakt naast 5 rebounds ook haar punten mee wat er uiteindelijk toe leidt dat zij deze wedstrijd haar seizoensrecord vestigt met 10 punten). De Utrechtse dames weten slechts 4 punten te bemachtigen en Sonja Kuijt sluit het kwart af met opnieuw een driepunter (72-23).

Het 4e kwart is slechts een formaliteit. Noemenswaardig is dat Iris Govers met een driepunter ervoor zorgt dat maar liefst 7 speelsters van afstand het net hebben geraakt deze wedstrijd. Niet eerder deze competitie werd er door zoveel verschillende speelsters van afstand gescoord. Amazone kwam dit kwart helemaal niet meer tot scoren wat er voor zorgde dat deze wedstrijd eindigt in een 88-23 monsteroverwinning.

Comments

comments

DELEN