Een mooi begin van het nieuwe jaar voor Space Xpo. De cijfers over 2016 zijn binnen: voor het eerst in de geschiedenis van haar bestaan heeft de permanente ruimtevaarttentoonstelling in Noordwijk 90.000 bezoekers ontvangen.

Space Expo begon 25 jaar geleden als officieel bezoekerscentrum van ESA-ESTEC en als accommodatie bij slecht weer in de gemeente Noordwijk. Inmiddels staat het centrum op zichzelf als attractie en hebben nog nooit zoveel gasten de weg weten te vinden naar dit voor Europa unieke ruimtevaartmuseum achter de duinen.

Soyuz capsule van André Kuipers
Eén van de publiekstrekkers was de Soyuz TMA-3M. Het afgelopen jaar wist Space Expo de echte ruimtecapsule van de Nederlandse ESA-astronaut André Kuipers te verwerven. Bezoekers kunnen nu zelf zien hoe krap dit ruimtevaarttuig van binnen en buiten is. Ook het Sokol ruimtepak dat André Kuipers gedragen heeft tijdens zijn ruimtevlucht hoort bij de vaste collectie van Space Expo. Bij de capsule van André wordt in de kerstvakantie drie keer per dag uitleg gegeven over de ervaringen André Kuipers met deze capsule.

Foto: PR

Comments

comments

DELEN