KATWIJK – Woensdag 15 maart hebben 518 kinderen van 10 Katwijkse basisscholen het recordbedrag van 16.901,55 euro bij elkaar gelopen voor waterputten in Liberia.

Woensdagmorgen begonnen de 518 kinderen van 10 basisscholen uit Katwijk in de stralende zon aan de wandeling van 6 km met 6 liter water op hun rug. De route voerde over de Boulevard en strand.

Lopen voor Liberia
Veel kinderen in arme landen moeten deze afstand lopen om drinkwater te kunnen krijgen. ZOA heeft in diverse landen projecten om dit te verbeteren. De kinderen in Katwijk hebben zich dit jaar laten sponsoren voor Liberia, één van de armste landen ter wereld. Voordat ze daadwerkelijk wandelden voor water, kregen de kinderen een gastles van ZOA. Zo wisten de leerlingen precies waar ze voor gingen: waterputten bij de scholen van leeftijdgenootjes die ook graag naar school willen in plaats van water halen voor het gezin.

Recordbedrag
Na de best wel pittige wandeltocht werd een bedrag bekend gemaakt dat de kinderen samen opgehaald hadden: maar liefst van 16.901,55 euro, het hoogste bedrag van alle jaren Wandelen voor Water. Aqua for All verhoogt dit bedrag nog eens met 50%.

VIAZOA Werkgroep Katwijk