Meld Misdaad Anoniem zag in 2016 het aantal tips over woninginbraak (+26%), overvallen (+25%) en geweld (+11%) sterk stijgen. Het totaal aantal meldingen in Nederland steeg afgelopen jaar opnieuw, ondanks dat onze regio juist een daling zag.

Bijzonder is dat de politie eenheid Den Haag, waar ook Leiden onder valt, juist een daling van 6% zag vergleken met 2015. Afgelopen jaar zijn er ruim 100 meldingen minder binnengekomen.

Meldingen over mishandelingen zagen de meeste daling in de regio, met bijna 37%. Verder zijn ook meldingen over hennepkwekerijen en hard- en softdrugs gedaald. Anonieme meldingen over inbraakwoningen zijn in 2016 echter wel gestegen, van 34 naar 45 .

Campagne
Recent startte Meld Misdaad Anoniem een campagne om het melden over daders van gewelddadige criminaliteit zoals overvallen en inbraken te stimuleren. De campagne is gericht op jonge meiden Uit een enquête bleek dat meiden tussen de 14 en 22 jaar vaak weten wie zich met deze criminaliteit bezighoudt. De campagne speelt dan ook in op de melddilemma’s van meiden en maakt hen bewust van de gevolgen van misdaad. Meer informatie over de campagne is te vinden op http://overvallen.meldmisdaadanoniem.nl.

Op de website www.meldmisdaadanoniem.nl/category/nieuws zijn opgeloste zaken per provincie te vinden.