Vandaag heeft het bestuur van het hoogheemraadschap van Rijnland Caroline van de Wiel benoemd tot secretaris-algemeen directeur (SAD).

In deze functie volgt zij Aart Haitjema op, die dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Van de Wiel zal per 1 augustus in functie treden.

Met een achtergrond als directeur van waterleidingbedrijf Amsterdam en achtereenvolgens regionaal commandant van de brandweer Amstelland en gemeentesecretaris van Arnhem is Caroline van de Wiel de ideale ervaringsdeskundige voor Rijnland: “Ik voel me bevoorrecht om hier aan de slag te mogen gaan en te duiken in de complexe wereld van het water. Water is voor ons onmisbaar, zonder water kunnen we niet, maar het kan ook een enorme bedreiging vormen, zeker in de dichtbevolkte Randstad.”

Dijkgraaf Gerard Doornbos licht toe dat Rijnland voor een flinke opgave staat: “Ons klimaat verandert, de zeespiegel stijgt en de bodem daalt. Wij kunnen niet langer de nadelige effecten alleen aanpakken. We zullen in ons werkgebied met elkaar moeten samenwerken, zowel met de inwoners en bedrijven als met andere waterschappen en overheden.” Het hoogheemraadschap, dat in 2005 ontstond uit vier waterschappen, is nu ingericht als een effectieve, procesgerichte organisatie met bijna 650 mensen in dienst. In 2012 bereikte Rijnland in weekblad Intermediair de top van de beste werkgevers in Nederland.

Samen met het huidige bestuur, dat in 2015 na de verkiezingen is aangetreden, gaat Caroline van de Wiel zich richten op het verhogen van het waterbewustzijn in het werkgebied en de bevordering van de samenwerking met andere partijen. Het toezien op een efficiënte uitvoering van de taken staat daarbij voorop.

Vorig artikelTropische voetbaltemperaturen komend weekend
Volgend artikelOnduidelijkheid over evenementenbeleid