LEIDEN – De Autoriteit Consument & Markt (ACM) stemt in met een fusie van Rijnlands Revalidatie Centrum in Leiden en Sophia Revalidatie in Den Haag. De Raden van Bestuur van beide centra delen de overtuiging dat een fusie de regio zal verrijken.

Frans van den Broek d’Obrenan (Raad van Bestuur Rijnlands Revalidatie Centrum): “Door samen te gaan, vergroten we onze slagkracht. We combineren kennis en kwaliteit, waardoor meer (financiële) ruimte ontstaat voor innovatie en kwaliteitsverbetering. Ideeën en kansen voor betere zorg worden sneller benut en uitgevoerd. We zien nu al dat samenwerking mooie projecten oplevert, waarvan patiënten profiteren, bijvoorbeeld ons e-revalidatieproject FAST@HOME.”

Willem Wiegersma (Raad van Bestuur Sophia Revalidatie): “We harmoniseren ons zorgaanbod en stemmen het zo goed mogelijk af met de ziekenhuizen in onze regio. Door concentratie van kleine hoog-complexe diagnosegroepen kunnen we makkelijker nieuwe expertise opbouwen. Ons aanbod voor de regio kan op deze manier zowel verbreden als verdiepen en voor medewerkers ontstaan nieuwe specialisatiemogelijkheden. Wij zien bovendien een regierol voor onze nieuwe organisatie weggelegd in het zorgnetwerk rondom een revalidatiepatiënt.”

Volgende stappen
Sophia Revalidatie en Rijnlands Revalidatie Centrum gaan dit jaar nog bestuurlijk fuseren. Dat betekent één Raad van Bestuur en één Raad van Toezicht voor twee organisaties. Per 1 januari 2019 volgt de juridische fusie en gaan beide organisaties op in één nieuwe organisatie.

Comments

comments

DELEN