Rondleidingen aan de lopende band, een continu volle zaal bij de film over vis, meer dan 200 gemaakte visquizzen, honderden onderzochte waterbeestjes bij de slootsafari en ontelbare geschonken kopjes koffie. Zeker 500 geïnteresseerde en enthousiaste mensen bezochten afgelopen zaterdag de open dag van het hoogheemraadschap van Rijnland.

De open dag vond plaats in het boezemgemaal in Katwijk. Alles draaide om vis: vismigratie, -monitoring, -passages en het leefgebied van vissen. Rijnland zet zich in voor een gezonde en gevarieerde visstand. Die ontstaat als de leefgebieden van de vis goed zijn en de weg er naar toe goed bereikbaar is. Om dit te bewerkstelligen, verbetert Rijnland onder meer de waterkwaliteit, legt natuurvriendelijke oevers en vispassages aan en probeert de vis zo min mogelijk te verstoren tijdens het onderhoud aan de watergangen.

Met de open dag deed Rijnland mee met Wereld Vismigratiedag. Vissen willen zwemmen. Zij ondervinden talrijke problemen bij het zwemmen van de ene plek naar de andere. Op 21 mei werd wereldwijd aandacht gevraagd voor deze problemen en voor de oplossingen.

Zie de foto’s voor een impressie van de open dag .

Comments

comments

DELEN