KATWIJK – Een zinderende finalewedstrijd leidde afgelopen dinsdag tot de ontknoping van het interne kampioenschap van de Katwijkse DamClub.

Alle partijen waren gespeeld. Enkel Jan Jungerius en Jack van der Plas moesten elkaar nog ontmoeten op het bord en dat zag er goed voor Jan uit. Jan had aan remise genoeg om het kampioenschap naar zich toe te trekken, maar had niet durven bevroeden wat er op het bord gebeuren zou. Jack had ingecalculeerd dat Jan op een gelijkspel afstevende en had dus vrijwillig een korte vleugelopsluiting genomen. Jan had enorm geoefend in alles naar remise schuiven, maar bij een KVO is een puntendeling geen waarschijnlijke uitkomst. Het was dus de dood of de gladiolen voor Jan. Jack zou bij winst slechts tweede worden en dan zou Arend van Beelen de eerste plek opeisen mogen. Dus aan alle kanten waren de verwachtingen hooggespannen.

Jammer dus ook dat Jack al bij de vijfde zet blunderde en in ieder geval 1 schijf kwijtraakte en waarschijnlijk ook een tweede. Opgeven was de enige logische conclusie, dus Rijnsburger Jan Jungerius is hiermee de huidige clubkampioen van KDC.

Arend van Beelen wordt daarmee tweede, Jack derde. Grote kanshebber Arie Dubbelaar valt helaas buiten de prijzen en wordt 4e. De 5e plek is voor Andries van der Wal, die na 15 jaar niet meer gedamd te hebben toch mooi zijn gemiddelde haalde. Daaronder Cor de Jong, Kees Plug, Arjan Varkevisser, Hans Klinkenberg en John Bruin. Ge Berbee had door al zijn reizen naar het buitenland te weinig partijen gespeeld en is daarom uit de competitie gehaald. Wat wel jammer was voor Arie, want die was anders 3e geworden.
Bij de 1e klasse was de laatste partij: Wessel Schuitemaker tegen Teun de Kluijver. Teun was gebrand om te winnen zodat hij in de prijzen zou vallen en als Teun eremetaal ruikt, dan gaat hij er ook hard tegenaan. Wessel moest dus helaas het onderspit delven. Daarmee is Paul Bremmer (nog steeds) kampioen van de eerste klasse. Tweede werd Cornelis Vooijs, derde Teun en Karel Kloosterziel op de vierde plaats. Chris Pronk netjes 5e met daaronder Maart van der Zwan, Alexander Neijenhuis en Wessel.

Er werd ook nog gesneldamd, in wisselende samenstellingen, maar Kees Plug kwam daar duidelijk als overwinnaar uit. Cornelis mocht de tweede plaats opeisen, gedeeld met Karel. Derde werd de dummy, die ook werd ingevuld door Jack en Teun, anders had die nooit punten kunnen scoren. Alexander had een mooie remise tegen Jack en Maart werd rode lantaarndrager.

Open Kampioenschap van Katwijk begint weer
Op dinsdag 4 april begint het Open Kampioenschap van Katwijk weer. We spelen 8 wedstrijden in 9 ronden, dus iedereen kan 1 x vrij nemen. Het is open, dus iedereen kan gratis deelnemen. Wel vanavond voor 19:45 aanwezig zijn (of als je deze ronde vrij wilt, dan op 11 april), anders word je niet meegeloot.

Comments

comments

DELEN